AKCIJA DILJEM HRVATSKE

DVOJICA DANAS BILI SU OSUMNJIČENI ZA NAPAD NA NOVINARA JUTARNJEG 'Ne vjerujem da će se moj slučaj riješiti, ali nadam se da će me demantirati'

 
Osumnjičeni stižu u USKOK
 Boris Kovacev / CROPIX

Među uhićenima tijekom opsežne policijske akcije diljem Hrvatske nalazi se nekoliko policiji otprije poznatih osoba koje se sumnjiči za udruživanje u zločinačku organizaciju.

Kako se doznaje, oni su uhićeni zbog sumnje u krijumčarenje droge, premlaćivanja i planiranja istog, paljevine automobila...

Dvojica uhićenih, Goran Vidović i Đorđe Vuletić, bili su svojevremeno osumnjičeni za napad na novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša, no Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) je tijekom 2011. nakon šestomjesečne istrage zbog nedostatka dokaza odustalo od kaznenog progona.

Upravo je naš novinar u Dnevniku Nove TV govorio o današnjim uhićenjima.

"Oni su navodno planirali i nova premlaćivanja koja su ovom akcijom osujećena. Tko zna kakve bi posljedice bile...", rekao je Miljuš.

Novinar Jutarnjeg lista nije posebno optimističan da će policija ikad riješiti slučaj njegovog premlaćivanja.

"Ne vjerujem da će se taj slučaj riješiti. Policija ga službeno vodi otvorenim. Ja sam prije 11 godina rekao da počinitelji i naručitelji neće biti otkriveni ni nakon 1000 dana. Nadam se ipak da će me policija i odvjetništvo demantirati", izjavio je Miljuš.

Odvjetnici osumnjičenih danas su govorili da se od uhićenja napravila predstava, a Miljuš objašnjava da su uhićenja ljudi iz ovakvih miljea uvijek predstava.

U petak navečer završeno je još jedno ispitivanje osumnjičenih koji su danas privedeni u USKOK. Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, koji brani Sinišu Žalca i Gorana Vidovića, nakon ispitivanja jednog klijenta kaže kako je njegov branjenik iznio obranu za ono što mu se stavlja na teret, ali nije govorio o kojim se konkretno djelima radi, već kaže da se radi više o nizu povezanih kaznenih djela.

Na pitanje bi li se moglo govoriti i o povezanosti s događajima u GNK Dinamo, rekao je da bi se tako nešto moglo reći, ali da nije vidio detaljnije dokazne materijale.

FOTOGALERIJA: Uhićeni u velikoj akciji privedeni na ispitivanje u USKOK

Nešto kasnije u zgradu USKOK-a je ušla odvjetnica Ljiljana Planinić koju je angažirao Đorđe Vuletić. Nije nam mogla odgovoriti hoće li njezin branjenik iznositi obranu jer tek treba vidjeti što mu se stavlja na teret.

Večeras se također očekuje privođenje dvojice osumnjičenih iz Splita, a njihovo dovođenje u USKOK tijekom sutrašnjeg dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:27