NISU IMALI ŠANSE

EKSKLUZIVNI VIDEO: POGLEDAJTE PROPALU PLJAČKU BANKE NA ČRNOMERCU I JUNAČKI POTEZ POLICAJCA U CIVILU Korpulentni policajac šakama je istjerao lopove

 
 Jutarnji list

Nakon što su dvojica maskiranih pljačkaša naoružanih pištoljima onesvijestili zaštitara koji je stajao ispred poslovnice PBZ-a u sklopu Super Konzuma na Črnomercu, policajac u civilu koji se slučajno zatekao u banci bez razmišljanja je jurnuo na njih kao furija vičući "policija". Zaštitara koji je imao ruku na pištolju razbojnici su zatekli svojom agresivnošću te ga brutalno udarili po glavi, nakon čega je ostao ležati u nesvijesti.

Iz snimki nadzornih kamera vidljivo je da policajac, premda je u trku izvukao pištolj, oružje ne upotrebljava u zatvorenome prostoru već pljačkaše pokušava zaustaviti samo rukama i nogama.

Također, vidljivo je da je riječ o vrlo korpulentnom policajcu u odličnoj fizičkoj kondiciji. Nakon što je između njega i jednoga od razbojnika uslijedilo šaketanje, policajac ge lijevim high-kickom pokušava pogoditi u glavu, međutim pljačkaš tijelom ublažava udarac koji ga ne uspijeva srušiti, već nastavljaju trčati prema zapadnom izlazu iz Super Konzuma, a policajac trči za njima. Svi u rukama drže pištolje.

Epilog je uslijedio na zapadnom parkiralištu ispred centra kada policajac trčeći za njima puca u zrak, no niti to ih ne zaustavlja u njihove trku prema biciklima koje su parkirali na sjevernome djelu zapadnoga parkirališta, odmah kod ruba parkirališta i šumice.

Jedan od pljačkaša uspijeva pobjeći dok drugoga policajac hvata, te se počinju hrvati. Prilikom hrvanja jedan od pištolja (ili policajčev ili pljačkašev) je opalio te je pljačkaš ranjen u području ramena. Policajcu pomoć pružaju građani te zajedno savladavaju vrlo žilavoga odnosno snažnoga pljačkaša koji se usprkos činjenici da mu na leđima kleče trojica muškaraca odbija predati.

Međutim, policajac mu uspijeva staviti lisice. Kako smo doznali, pljačkaša je metak samo lakše okrznuo, te je nakon saniranja ozlijede odveden u prostorije kriminalističke policije na ispitivanje.

Pljačkaš je usprkos odbijanju bilo kakvoga razgovora s istražiteljima identificiran, te je utvrđeno da se radi o osobi koja je od ranije poznata radi djela s elementima nasilja. Za njegovim kompanjonom još uvijek se traga.

Razbojnici s Črnomerca u svibnju su opljačkali banku u Novom Zagrebu

I dok zagrebačka policija još uvijek intenzivno traga za jednim od razbojnika koji su u ponedjeljak u pola bijela dana pokušali opljačkati poslovnicu PBZ-a na okretištu zagrebačkog Črnomerca, kriminalisti su njegova kompanjona, koji je i ranjen prilikom uhićenja, povezali s još jednom pljačkom.

Naime, Nikolu L. (31) policija sumnjiči da je s još jednom nepoznatom osobom, i to prema istom scenariju, izvršio i razbojništvo u poslovnici RBA u Froudeovoj ulici u novozagrebačkom Sigetu. Tom su se prilikom kradljivci okoristili za 120.122 kune, a netom prije krađe novca razoružali su zaštitara. Ne treba isključiti da je u pitanju isti, još uvijek nepoznati počinitelj s kojim je Nikola L. u duetu odrađivao razbojništva u novčarske institucije.

Osim dva razbojništva, od kojih je jedno ostalo na pokušaju, uhićeni lopov kazneno će odgovarati i zbog prisile prema službenoj osobi s obzirom na to da je, uz prijetnju plinskim pištoljem i uporabu tjelesne snage, pokušao spriječiti službenu osobu u obavljanju službene radnje. Riječ je, podsjetimo, o policajcu u civilu koji je u kobno vrijeme oko 14 sati u ponedjeljak stajao na šalteru PBZ-a u sklopu trgovačkog centra SuperKonzum. Prava drama počela se odvijati kad su maskirani lopovi, naoružani pištoljima, onesvijestili zaštitara koji je stajao ispred PBZ-a. Agresivno su se u njega zatrčali te ga udarili drškom pištolja i šakama po glavi pa je nesretnik pao na pod i ostalo ležati u nesvijesti. Hrabri policajac u civilu je bez razmišljanja golim rukama jurnuo na njih kao furija, vičući: "Policija"!

Iz snimki nadzornih kamera vidljivo je da je policajac tek u trku izvukao pištolj jer se u zatvorenom prostoru s nasilnicima obračunavao samo rukama i nogama. Nakon što je između policajca i jednog od razbojnika uslijedilo šaketanje, policajac ga je lijevim high-kickom pokušao pogoditi u glavu. Međutim, razbojnik je tijelom ublažio udarac pa nije pao, nego su obojica lopova nastavila trčati prema izlazu. Epilog je uslijedio na zapadnom parkiralištu ispred centra kada je policajac, trčeći za njima, pucao u zrak, ali ni to ih nije zaustavilo.

Jedan od pljačkaša uspio je pobjeći preko ograde u šumu dok je drugog, koji je pokušao pobjeći biciklom kojim je došao, uhvatio policajac. Prilikom hrvanja jedan od pištolja, ili policajčev ili pljačkašev, opalio je pa je pljačkaš ranjen u rame. U svladavanju ranjenog, ali vrlo žilavog i snažnog razbojnika policajcu su pomogli građani. Metak je razbojnika lakše ozlijedio te je nakon saniranja ozljede u KB-u Sveti Duh odmah odveden u prostorije kriminalističke policije na ispitivanje.

Pljačkaš je, usprkos odbijanju bilo kakvog razgovora s istražiteljima, identificiran te je utvrđeno da je riječ o osobi koja je otprije dobro poznata policiji zbog niza djela s elementima nasilja. O svojoj drugoj "polovici" iz razbojništva šuti kao zaliven. (Marin Dešković, Hajdi Karakaš Jakubin)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 12:16