PROCES

ESTRADNI OBRAČUN U SUDNICI: MODNI MAČAK SVJEDOČIO U KORIST BOYTRONICA KOJI JE TUŽIO BIVŠU PJEVAČICU 'Frizura joj nije bila ni za šetnju špicom'

Adonis 'Boytronic' Ćulibrk, Sara-Elena Menkovska, Marko Grubnić
 Nenad Dugi, Sara Elena Menkovska, Neja Markičević / CROPIX, FACEBOOK

Kad su odabrali Saru-Elenu Menkovsku za pjevačicu grupe E.T. u koju su uložili stotinjak tisuća kuna, frontmen kultnog benda Adonis Ćulibrk Boytronic nije ni sanjao da će nakon skoro četveromjesečne suradnje koja je završila neslavno, biti okarakteriziran kao osoba koja ju je zlostavljala, maltretirala...

O okolnostima ophođenja prema mladoj pjevačici, u sudnici Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, a povodom privatne tužbe koju je Boytronic s menadžericom Katarinom Kolar podigao protiv nesuđene zvijezde E.T.-a i njezine majke Ksenije, svjedočili su članovi tima koji su bili zaduženi za njezin totalni make over.

Stilist Marko Grubnić imao je, kako kaže, pune ruke posla kad su ga Ćulibrk i Kolar angažirali na tom novom projektu.

- Poslali su mi njezine fotografije. Kad smo se susreli uživo na radnom sastanku, već sam imao plan. Prije nego je javno predstavljena Sara kao nova pjevačica, trebalo je osmisliti njezin vizualni identitet. Ja sam profesionalac u tom poslu već 15 godina, a moja ideja se jako razlikovala od toga kako je ona izgledala do tada jer, iskreno, estetski nije odgovarala da bude onakva na sceni. Na kraju je bila oduševljena novim izgledom i zahvalna na ukazanoj prilici. Preskočila je neke stepenice koje prolaze sve pjevačice, a E.T. je institucija koja zahtijeva neke norme ponašanja - opisao je Grubnić početke svoje suradnje na modnom izričaju tadašnje pjevačice E.T.-ja.

Otvoreno srce i novčanik

Napominje pritom da nije uočio da postoje “problemi i trzavice između Sare sa Adonisom i Katarinom koji bi doveli do druženja u sudnici”.

- Suradnja nje s bendom je prekinuta naprasno. Sve sam to vidio u medijima i bio sam šokiran jer sve što je pisalo bile su neistine. Ona je potpisala ugovor u kojem stoji što se smije, a što ne smije. Mislim da su joj Adonis i Katarina previše dozvoljavali jer ja to ne bih. Postupali su prema njoj prijateljski, Katarina je bila kao majčinska figura. Ali u tom poslu ne treba biti emocija. Katarina ju je vodila zubaru na izbjeljivanje zubi, a to je sama trebala napraviti. Elena je preko noći postala prepoznatljiva, zvijezda. Ja sam vrlo dobar psiholog jer dugo radim s ljudima. Ona nije bila maltretirana. Nije bilo ni ekscesa, ali se znala djetinjasto ponašati. Nije dolazila točno na vrijeme, a nekom je bitna svaka minuta. Prije medijskih prepucavanja, Katarina i Adonis su ušli u taj posao otvorenog srca i otvorenog novčanika. Na kraju je Katarina plakala jer nikome nije bilo jasno čemu objede. Bili su to dani kad je to bila glavna vijest - smatra još Grubnić napominjući kako je “grupi E.T. narušen imidž te da je šteta do te mjere nanesena da će grupa jako teško naći novu pjevačicu”.

Frizura nije ni za špicu

Odgovarajući na pitanja suca te sudionika u postupku s kakvom je frizurom došla u grupu Sara, Grubnić je kazao da joj je “kosa bila u lošem stanju radi čega su joj ugrađivali ekstenzije i da se s takvom frizurom ne može ni na špici biti”.

- Upoznao sam i prethodne pjevačice E.T.-ja no niti jedna mi se nije pojadala da je imala problema. Inače, sve troškove za Saru je plaćala Katarina. Samo da istaknem da mene plaćaju pjevačice, a ne njihovi menadžeri. Frizuru smo sredili sponzorski osim za umetke koji su koštali oko 5000 kuna. Izbjeljivanje zubiju je najmanje 1000 kuna. Sve to bi inače sama trebala plaćati pjevačica - dodao je još stilist.

Čuvši to, drugookrivljena majka pjevačice nije mu ostala dužna.

Pitanje stručnosti

- Koju si ti školu završio? Vrijeđao si moje dijete da nema kvalitetnu kosu, da se ne zna oblačiti ni ponašati. Jesi li ti stručan u svemu tome? - zanimalo je Kseniju Menkovsku, no Grubnić odgovor na to, zbog pristojnosti, kako je rekao, nije dao.

Vizažistica Žana Kožul, koja je uljepšavala tijekom četveromjesečne karijere u E.T.-ju mladu Saru-Elenu također je spomenula kako joj se Sara nikada nije žalila na loš tretman u grupi te da se silno začudila kad je izbio skandal u medijima.

Prdac razdora

- Nisam vidjela da su ju maltretirali. Iskreno? To mi zvuči smiješno. Prema njoj su se ponašali korektno, barem ono što sam vidjela. Veliku promjenu smo na njoj napravili. Jednom sam se, međutim, ja požalila Katarini na festivalu da mi je Sara rekla: “Joj oprosti, ja ću ti sad prdnut.” Na to sam joj rekla neka ide na WC. Kad rukom nekom mažete noge sa stražnje strane, i to vam kaže, naprosto ne možete prešutjeti. A Katarina mi je na to sve odgovorila da je još mlada i da uči pa mi je bilo žao što sam išta uopće govorila. U našoj profesiji nisu uobičajeni grublji tonovi. Uostalom, svi poznati rade na imidžu i preobrazbi - zaključila je vizažistica Kožul koju je Sara-Elena začuđeno upitala kako se ne sjeća da joj se tom prilikom, dok je morala “pustiti vjetar”, ispričala da “mora na balkon jer da ima probavne smetnje.”

Koreograf Alen Sesartić je također na dugo i na široko objašnjavao u sudnici svoje četveromjesečno iskustvo s mladom pjevačicom koje je trajalo gotovo svaki dan.

'Došla s ceste, bez bontona'

- Kad su me Adonis i Katarina zamolili za suradnju jer imaju novu pjevačicu te su mi rekli ime, negdje mi je ime zazvučalo pa sam se malo raspitao o njoj. Rekla mi je pri prvom susretu da je već plesala, a ljudi iz plesnog kruga su mi rekli da se bavila GO GO plesovima po klubovima animirajući goste da što više popiju. Je l' pjevala prije? Ne znam. To nisam čuo. Prvi dojam mi je bio da je “došla s ceste”, falilo je bontona. Meni je bilo neprijatno. Već prvi tjedan angažmana htjela je novce, zanimalo je gdje su gaže i kad će gaže. U mojoj plesnoj dvorani dogovarala je druge poslove. Povod njezinom istupu? Kad nemate novca i želite sve preko noći, a prije toga niste imali ništa pa se dogodi debakl - objašnjavao je sucu Zorislavu Kalebu koreograf Sesartić koji, dodaje, “na Sarin go-go ples nije htio ukazivati nikome jer je do tad već bilo puno novca u nju utrošeno”.

I za Sesartića je Sarina transformacija bila kao milijun dolara, no ubrzo joj je to sve počelo smetati.

Zasićenje

- Mogla je biti najveća zvijezda da je slušala. Imala je ritam što se plesanja tiče. A što se tiče prijašnjih promjena pjevačica u bendu, nakon dugog vremena naprosto dođe do zasićenja - ustvrdio je Sesartić.

Na promjene pjevačica nije mogao nereagirati ni Adonis Ćulibrk koji se osvrnuo na grupu Magazin.

- I Tonči Huljić je promijenio pet pjevačica pa mu se to ne inputira - dobacio je Boytronic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:57