TEŠKO GA RANILA

FATALNA MIRELA DOBILA GODINU DANA ZATVORA, ALI NEĆE IZA REŠETAKA! Partneru zarila nož u prsa, ali kaznu će odraditi radom za opće dobro

AUTOR:
  • Luka Benčić

 • OBJAVLJENO:
 • 24.10.2018. u 14:41

 • Tea Cimaš / CROPIX

  Mirela Šabanović dolazi na ročište 2014. godine

   

  Mirela Šabanović (28), kojoj se sudilo za teško ranjavanje nevjenčanog supruga Dragana Micana (40), neće u zatvor već će kaznu odraditi radom za opće dobro.

  Odlučilo je to sudsko vijeće Županijskog suda u Rijeci kojom je predsjedala sutkinja Jesenka Kovačić.

  Ona je danas Mireli izrekla kaznu zatvora od godinu dana koja je odmah zamijenjena radom za opće dobro i to zbog niza olakotnih okolnosti, među ostalim, i iskrenog priznanja što je učinila.

  Tea Cimaš / CROPIX

  Mirela Šabanović dolazi na ročište 2014. godine

   

  Mireli Šabanović tijekom suđenja je izmijenjena optužnica iz pokušaja ubojstva u blaže kazneno djelo nanošenja osobito teške tjelesne ozljede.

  U svojem svjedočenju Šabanović je ispričala kako je kobne večeri 29. studenoga 2013. godine oko 23 sata, njezin nevjenčani suprug Mican došao kući pripit. Ona je za večeru kuhala grah i prigovorila mu što se kasno vratio s posla koji je završavao u 17 sati, jer su imali dogovor ići u šetnju.

  Prema njezinom svjedočenju, on je tada postao agresivan i u svađi ju uhvatio za vrat, a ona je prema njemu zamahnula kuhinjskim nožem dužine oštrice 21 cm te mu zadala ubodnu ranu na granici prsnog koša i trbuha, kao i ubodnu ranu na podlaktici.

  Ranjeni partner savjetovao joj je da pobjegne iz kuće jer će doći njegov brat koji je vrlo agresivan pa se Šabanović sklonila kod susjeda, gdje ju je i uhitila policija.

  Tea Cimaš / CROPIX

  Mirela Šabanović dolazi na ročište 2014. godine

   

  U svojem svjedočenju branila se da je to što je učinila bila nužna samoobrana te da joj je jako žao što je sve završilo takvim ishodom. Kazala je da je reagirala u strahu i zamahnula nožem nesvjesno. 

  Izdvajamo