IZNUDA IZ NOĆNE MORE

FATALNA RUBY SAZNALA KAZNU ZA MALTRETIRANJE ODVJETNIKA Ona mu slala obnažene slike, on je uredno 'lajkao', ali uskoro mu se život pretvorio u pakao

 Facebook

Zbog iznude iz noćne more koju je priuštila zagrebačkom odvjetniku A. B. (36), na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćno je osuđena na 10 mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje Marina G. (32). Sudac je optuženoj ujedno naložio i plaćanje 700 kuna sudskih troškova, dok 3000 iznuđenih kuna mora uplatiti u državni proračun obzirom da je zastrašeni A. B. povukao imovinsko-pravni zahtjev kako ju “više ne bi morao gledati“. Pri odmjeranju sankcije u prilog Marini G. je išla njezina nekažnjavanost, ali su joj produljene mjere opreza – zabrana približavanja i uspostavljanja kontakta s odvjetnikom kojem je zagolicala maštu na Facebooku pod nadimkom Ruby Mayer i s kojim je razmijenila čak 5000 poruka.

Podsjetimo, odvjetnik je ustvrdio u sudnici da je njihovo druženje bilo samo virtualno uz razmjenu fotografija, dok je za Marinu G. to bilo daleko više, u četiri oka, te da joj je davao novac za odjeću i mobitel.

Sluđen okolnostima u kojima se našao jer ga je Ruby Mayer iznuđivala u zamjenu za šutnju, odvjetnik se obratio za pomoć policiji koja je njegovu virtualnu stvarnost pretočila u kaznenu prijavu, a tužiteljstvo u optužnicu. Na početku suđenja 'frcale' su negativne iskre dok je ucijenjeni odvjetnik izražavao žaljenje što je do sudskog epiloga došlo ali je, pritom, i naglasio da je svaki pokušaj mirnog rješenja problema propao.

- Od kraja 2014. preko Facebooka mi je slala obnažene fotografije koje sam joj komentirao i komplimentirao. Pričala mi je o svojim seksualnim iskustvima, a ja njoj o svojim. Na početku naše komunikacije sam joj rekao da imam curu, a u ljeto 2015. sam s Marinom odlučio prekinuti svaku vezu jer je moja tadašnja djevojka a današnja supruga, zatrudnila. Zamolio sam ju da obriše sve naše razmijenjene poruke, ali me je krajem 2015. tražila za to 2000 kuna. Odbio sam joj ih dati pa mi je poslala poruku u kojoj traži 3000 kuna ili će u suprotnom doći k meni doma i sve reći djevojci. U tri navrata sam joj uplatio po tisuću kuna, no ona je tražila još novih 10.000 pa sam ju blokirao na Facebooku da bi me nakon toga počela zvati sa sakrivenih brojeva. Lani u ožujku mi je, pak, došla pred kuću i radila scene pa sam ju, čim se htjela približiti vratima, omeo, pošpricao peper sprejem (za pse i mačke dok šetam dijete) te joj uzeo mobitel i obrisao svu našu komunikaciju na Facebooku – ispričao je bio u sudnici ucijenjeni odvjetnik. Pojasnio je i da su poruke koje su izmijenili, a koje je okrivljena dostavila u spis, probrane i bez redoslijeda te da su izvađene iz konteksta. Ustvrdio je i da je Ruby trebala biti prijavljena i za nametljivo ponašanje. Uvjeren je i da je iznudu planirala već s prvim susretom u živo.

Na ročištu je uporno ustrajao i na tvrdnji da tijekom njihovih šest druženja uživo u dvije godine poznanstva nije bilo seksa, a odgovarajući na pitanja tužiteljstva, suca i okrivljene ipak su isplivali na površinu neki intimniji dijelovi.

- Susreti s njom su uslijedili kad sam se htio uvjeriti da je obrisala sve naše poruke u mobitelu. Pokušavao sam sve riješiti mirno, pa i preko njezine majke. U jednoj od poruka mi je rekla da će mi potpisati potvrdu o šutnji nakon što joj platim. A to bi značilo da kraja iznuđivanju ne bi bilo. Bila je nezadovoljna iznosima koje sam joj dao, a dolazila mi je čak i pred kuću te slala slike gdje se nalazi da bi 3. ožujka prošle godine ju blokirao na Facebooku i zamolio da me više ne kontaktira. Dan kasnije mi je stigao SMS da neće dopustiti da se ženim. Primio sam sa različitih brojeva na stotine poziva tijekom noći. Telefoni su zvonili ko ludi. Bilo je to neopisivo maltretiranje – prisjetio se još odvjetnik dodajući da mu se smračilo kad mu je 18. ožujka došla pred kuću. Tog ju je puta poprskao sprejem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:19