HITNO PREVEZEN

FILIP ZAVADLAV STIGAO U ZAGREB Pod jakom policijskom pratnjom trostruki ubojica iz Splita dovezen u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj

 
 FOTOGRAFIJA ČITATELJA; Vojko Bašić/CROPIX

Filip Zavadlav (25), osumnjičen da je iz automatskog oružja ubio tri osobe u Splitu, pod jakom policijskom pratnjom u ponedjeljak oko 22 sata stigao je u zatvorsku bolnicu u Zagrebu u Svetošimunskoj cesti, piše Dnevnik.hr.

Zavadlav je danas trebao biti ispitan u Državnom odvjetništvu, no proglašen je raspravno nesposobnim.

Kombi pravosudne policije kojim je Zavadlav odvezen u Zagreb otišao je iz Splita u pratnji službenog vozila i policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske zbog njegove sigurnosti, piše pak Slobodna Dalmacija.

Razlog jakom policijskom osiguranju bila je bojazan da osumnjičeni Zavadlav putem ne postane žrtva nekoga od prijatelja i rodbine trojice ubijenih: Jurice Torlaka, Marina Ožića Paića i Marina Bobana.

Iz istog razloga su na Bilicama već jutros poduzimali posebne mjere opreza da izbjegnu mogućnost napada na Filipa Zavadlava nakon njegovog dovođenja u istražni zatvor. Problem je što su upravo u splitskom zatvoru smješteni mnogi prijatelji ubijenih za koje postoji rizik da će pokušati doći do Filipa Zavadlava.

Dodatno ih je uznemirilo i što je ispred kluba navijača Torcida u nedjelju navečer postavljen transparent s posvetom Marinu Ožiću Paiću. Isti problem su na Bilicama imali i prilikom smještaja Nikole Gusića Janjića, optuženoga za ubojstvo istaknutog pripadnika Torcide Ivana Mate Blaževića (23) u Stobreču u ljeto 2017. godine. Prije i tijekom suđenja na kojem je nepravomoćno osuđen na 12 godina, Gusić Janjić je zbog svoje sigurnosti bio smješten u šibenskom zatvoru, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon procjene da Zavadlav nije raspravno sposoban, na Bilicama su odahnuli jer do njih nije ni došao već je odvezen u KBC Split po lijekove nakon čega je išao direktno u Zagreb. Kako se ništa ne bi prepustilo slučaju, dobio je i dodatnu policijsku pratnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 02:46