POKUŠAJ IZNUDE

FILMSKA DRAMA USRED BIJELA DANA Tinejdžera ugurali u automobil, ucijenili ga pa prijetili ženi: 'Ubit ću te ako mi ne vratiš 30.000 kuna'

 
Ilustracija
 Paun Paunović / CROPIX

Gotovo filmska drama odvila se u Varaždinu prije desetak dana, kada su dva mladića otela maloljetnika i ugurala ga u stražnje sjedalo osobnog automobila.

Kako je izvijestilo varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo, otmicu su počinili 24-godišnjak i 25-godišnjak 10. veljače. Na području Varaždina s još tri osobe prišli su 17-godišnjaku i ugurali ga u svoj automobil te ga odvezli na drugi dio grada. Parkirali su pored jedne stambene zgrade te zgrabili maloljetnika i čvrsto ga držeći za ruke odveli do ulaza zgrade. Cilj im je, naime, bio prisiliti tinejdžera da im oda gdje točno stanuje ženska osoba koja im je dužna novac.

Nedugo nakon toga žena je izašla iz zgrade, a 25-godišnjak joj je tada prišao i rekao joj da mu je dužna iznos od 30 tisuća kuna.

- Ubit ću te ako mi novac ne vratiš u roku od sedam dana -zaprijetio joj je mladić.

Ona je sve prijavila policiji koja je pronašla mladiće i privela ih na kriminalističko istraživanje. Tereti ih se za protupravno oduzimanje slobode i pokušaj iznude.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu na prijedlog tužitelja mladićima je odredila istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te od ponavljanja kaznenih djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:52