UDAR BANDITA

FILMSKA PLJAČKA NA ULICAMA SPLITA Maskirani razbojnici na motoru pucali u zrak i oteli braći torbu s novcem. Navodno je riječ o visokom iznosu...

    AUTOR:
    • Vladimir Urukalo

  • OBJAVLJENO:
  • 12.09.2018. u 07:57

Ivan Klindić / CROPIX

Filmska pljačka odigrala se u ponedjeljak oko 20.50 sati u Ulici vrh Visoke u Splitu. Kako je izvijestila policija, “dvije nepoznate osobe, prijeteći oružjem dvojici muškaraca i ispalivši hitac u zrak, jednom od njih ukrale su novac.”

Sve se odigralo pred očima mnogobrojnih stanara okolnih kuća i prolaznika, od kojih doznajemo da su naoružani maskirani pljačkaši došli na motociklu u ulicu tik iza zgrade Belvedere, gotovo ispred kuće dvojice napadnute braće.

Jedan od njih suvlasnik je lanca mjenjačnica, a drugi ima mrežu ureda za otkup zlata. Nitko zasad ne želi govoriti koliko su novca razbojnici odnijeli, no nema sumnje da je riječ o velikoj svoti.

Na meti lopova

Posebice ako se pogledaju prijašnji prepadi na iste osobe. Tako su prije tri godine sredinom rujna oko 21 sat u Velebitskoj ulici u Splitu “dvije nepoznate maskirane osobe prišle 45-godišnjaku, napale ga te mu uz prijetnju nožem otele torbu s još neutvrđenim iznosom”.

Tada su ga još napali elektrošokerom, a riječ je o jednom od dvojice braće koji su napadnuti preksinoć. Neslužbeno se govori da je tada ostao bez otprilike milijun kuna Koliko je poznato, do danas nisu otkriveni niti uhićeni.

Hvalio policiju

Drugi brat koji se bavi otkupom zlata još je prije šest godina za Slobodnu Dalmaciju ogorčeno govorio o nebrizi države za poduzetnike.

- Naši radnici i mi svakodnevno smo na meti razbojnika. U godinu dana opljačkali su me šest puta, lopovi su mi oteli pedesetak tisuća kuna. Mnoga razbojstva nisam ni prijavljivao, što mi vrijedi - rekao je tada hvaleći policiju, a kudeći blagost pravosuđa.

Zabilježeno je još i do danas neriješeno razbojstvo iz kolovoza 2012. godine kad je na meti bila mjenjačnica na Hvaru u vlasništvu iste obitelji.

Tada su dvojica maskiranih razbojnika vrebala kad će zaposlenica zaključati poslovnicu i izići s inkasom te su je pričekali i zaskočili. Udarili su je metalnim vratima, a kad je pala na pod, jedan joj je pljačkaš stavio ruku na usta i rekao da ne viče. Drugi je, pak, prijetio prestrašenoj ženi pištoljem. Tražili su da im da ključ od sefa, a ona nije imala drugog izbora. Pobjegli su nakon nekoliko minuta bogatiji za nešto više od dva milijuna i 300.000 kuna.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo