ZAVRŠILI U PRITVORU

FILMSKA POTJERA PO NOVOM ZAGREBU ZA TROJICOM RAZBOJNIKA Ni hrpa provalničkog alata nije im pomogla u pokušaju upada u jedan stan, uslijedio je kaos

 
 PU Zagrebačka

Zagrebačka policija uhitila je trojicu makedonskih državljana (u dobi od 33, 25 i 23 godina) koji su pokušali provaliti u stan na području Novog Zagreba.

- Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca za koje se sumnja da su 5. prosinca oko 12 sati na području Novog Zagreba u stambenoj zgradi pokušali provaliti u stan 44-godišnjakinje, međutim u svojoj namjeri nisu uspjeli te su napustili stambenu zgradu, navodi se u priopćenju zagrebačke policije.

- Odmah potom u blizini tog mjesta zbog sumnjivog su ih ponašanja uočili policijski službenici te su im pristupili s namjerom provjere njihova identiteta. Nakon što su im se policajci predstavili službenim iskaznicama i značkama sva su trojica u tom trenutku počela bježati, dodaje policija.

U obližnjoj je ulici jedan policajac sustigao 23-godišnjaka koji se nastavio opirati da bi tada do njih došao još jedan policajac te ga, iako je on nastavio pružati otpor, uspio savladati. Policajci su uspjeli svladati i 25-godišnjaka te onemogućili njegovu namjeru bijega.

PU Zagrebačka

Treći muškarac starosti 33 godina se tijekom bijega sakrio u jednoj od zgrada. Policajci su ga pronašli na zadnjem katu zgrade, a kada je ponovno pokušao pobjeći, policajci su ga uspjeli savladati. Sva trojica su na koncu dovedena u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja tijekom kojega im je oduzet alat namijenjen za počinjenje kaznenih djela.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu. Prijavljeni su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'teška krađa' provaljivanjem u pokušaju.

PU Zagrebačka

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:52