ZLOGLASNI MEDO

FILMSKA POTJERA Poznati diler mahnito bježao po Solinu, policajcu autom zdrobio stopalo...

 CROPIX

Prava filmska potjera odigravala se u četvrtak na području Solina kada su policajci za narkotike splitske PU pokušali zaustaviti njima već dobro poznatog 39-godišnjeg Solinjanina Igora Dokića zvanog Medo, a kojeg su zatekli na parkiralištu u osobnom vozilu mercedes, piše Slobodna Dalmacija.

Naravno, njemu nije bilo niti u primisli da ih mirno dočeka već je, kada je vidio da mu se inspektori približavaju, nagazio na papučicu gasa i počeo bježati ne mareći za prometna pravila i sigurnost drugih sudionika u prometu. Tako je, među ostalim, krenuo mercedesom na jednog od policajaca koji je, srećom, izbjegao nalet bacivši se u stranu.

"Oslobodivši" sebi put, Dokić (na slici) je ponovno "opalio po gasu" i dok je mahnito vozio daleko iznad ograničenja prolazeći kroz nekoliko križanja dok je na semaforima bilo crveno svjetlo, odlučio je riješiti se inkriminirajuće materije, pa je kroz prozor na krovu automobila istovremeno istresao vrećicu s heroinom koji se razasuo svuda po cesti.

Teško je govoriti o tome koliko je heroina bilo u vrećici jer je gotovo sve uspio istresti, no sigurno je da se radio o ne baš zanemarivoj količini. Da je u pitanju bio heroin pokazuje činjenica da je policija poslije, u pretrazi vozila, pronašla pokidanu najlonsku vrećicu u kojoj je ostalo nešto manje od grama heroina.

I dok se on rješavao droge, policajci su mu uspjeli prepriječiti put te ga zaustaviti, no Dokić se ni tada nije htio pomiriti s činjenicom da će opet završiti iza rešetaka već je opet pokušao pobjeći.

Ubacio je u "rikverc" te stražnjim dijelom svog mercedesa udario u službeno policijsko vozilo da bi potom ponovno pojurio naprijed, i to želeći pregaziti opet istog policajca koji je prvi put uspio izbjeći masivno vozilo. No, ovaj put nije bio toliko brz i spretan, pa mu je auto prešao preko noge.

Policajcu su, doznajemo, zdrboljene kosti stopala što je okvalificirano kao teška tjelesna ozljeda. Nakon svega, Medo je ipak svladan i priveden u policijsku upravu.

U naknadnoj pretrazi njegova stana policajci su pronašli pištolj marke beretta kalibra 7,65 mm s pripadajućim spremnikom i šest komada streljiva. Nakon što je "obrađen", priveden je zbog sumnje da je od 19. travnja do 9. lipnja 2016. na području Splitsko-dalmatinske županije nabavljao i zainteresiranim kupcima preprodavao heroin.

Uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela "prisila prema službenoj osobi“, "neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i "ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom“. Tijekom jučerašnjeg je dana ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu koje je od suca istrage zatražilo da mu odredi istražni zatvor što, obzirom na njegov podeblji dosje, neće biti nemoguće.

Dokić je, inače, u prosincu 2012. godine odlukom Vrhovnog suda pravomoćno bio osuđen na sedam godina zatvora zbog dilanja u 17-članoj organizaciji koja je "pala" u ljeto 2008. godine u sklopu velike policijske akcije "Parangal". USKOK ih je tada teretio da su prodali 26 kilograma heroina i zaradili oko pet milijuna kuna. Šef grupe bio je Goran Svalina koji je dobio 14 godina i 10 mjeseci dok je njegov brat Joško osuđen na 11 godina zatvora.

Dokić je ubrzo nakon toga osuđen i na sedam mjeseci zatvora za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda i oduzimanja vozila. Naime, u svibnju 2007. godine u kafiću u Svačićevoj ulici nekoliko je puta staklenom bocom udario po sljepoočici i tjemenu Anđelka O.. Nakon što mu je bocom razbio glavu, Dokić je ušao u njegov parkirani "rover" i odvezao se prema Solinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:45