DIVLJANJE HULIGANA

FOTO Bilanca velikih navijačkih nereda u Splitu: Ozlijeđeno 9 policajaca, uhićena 2 torcidaša...

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 05.05.2013. u 12:03

CROPIX

SPLIT - Splitska policija jutros je priopćila kako je tijekom sinoćnjeg napada pripadnika Torcide lakše ozlijeđeno devet policijskih službenika, javlja Slobodna Dalmacija .

- Također, evidentirana su oštećenja na dva službena policijska vozila, te su zaprimljene prijave o oštećenjima još osam osobnih vozila.

Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je na prodavaonici koja se nalazi u Sukošanskoj ulici oštećeno staklo, a u ulici Hrvatske mornarice iščupana su dva prometna znaka.

U ovom trenutku uhićene su dvije osobe, 34-godišnjak i 25-godišnjak. Kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja činjenica, te identiteta drugih osoba koje se dovode u vezu ovim događajem, nastavlja se - navode iz policije.

Prema policijskoj verziji, sinoć, po završetku nogometne utakmice, između RNK Split i HNK Hajduk, oko 20:55 sati, veća grupa iz skupine od oko 500 osoba koje su se nalazile izvan stadiona, napala je policijske službenike, osobe koje su napuštale stadion, te građane koji su vozilima prolazili ulicom , bacajući boce, kamenje i „bengalke“.

Intervencijom policijskih službenika nakon 20 minuta u potpunosti je uspostavljeno stanje javnog reda i mira.

Izdvajamo