IMAMO FOTOGRAFIJE

FOTO: BIVŠI ZAMJENIK MINISTRA PIJAN SKRIVIO TEŠKU NESREĆU: Na jednoj od najprometnijih zagrebačkih ulica nastao je krš i lom

 
 Čitatelj Jutarnjeg lista

Nakon što je Jutarnji objavio da je bivši zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode SDP-ovac Hrvoje Dokoza (48) u petak kasno poslijepodne pod utjecajem alkohola i zbog neprilagođene brzine u Heinzelovoj ulici u Zagrebu uzrokovao lančani sudar, čitatelj je redakciji Jutarnjeg poslao osam fotografija s lica mjesta nesreće.

U galeriji pogledajte fotografije nastale neposredno nakon prometne nesreće u kojoj, na svu sreću, nitko nije teže stradao.

FOTOGALERIJA: Lančani sudar koji je skrivio bivši zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Hrvoje Dokoza

Zagrebačka policija potvrdila je Jutarnjem da se u petak oko 18 sati u neposrednoj blizini križanja Heinzelove i Vukovarske dogodila prometna nesreća kada je iz smjera Slavonske avenije 48-godišnji vozač automobila zagrebačkih oznaka naletio na osobni automobil koji je stajao zaustavljen u koloni vozila zbog upaljenog crvenog svjetla na semaforu. Vozilo je odbačeno udesno te je okrznulo treći automobil, a onda je naletjelo na četvrti, koji je pak odbačen na teretno vozilo zaustavljeno ispred njega. I teretni automobil još je udario u vozilo ispred njega. Tako je ukupno oštećeno šest vozila. Tom su prilikom lakše ozljede zadobile dvije osobe, 38-godišnjak iz vozila na koje je naletio Dokoza i jedna 63-godišnjakinja.

Prema riječima očevidaca koji su se javili Jutarnjem listu, Dokoza je po izlasku iz automobila teturao, no iako su sumnjali da je pod utjecajem alkohola, nisu mogli isključiti mogućnost da se radilo o posljedicama sudara. Međutim, naglasili su da je policija nad njim na licu mjesta provela alkotestiranje.

Zagrebačka policija potvrdila je Jutarnjem da je 48-godišnji vozač alkotestiran netom nakon sudara te da mu je izmjereno 1,25 promila alkohola u krvi. Policija će protiv njega podnijeti prekršajne prijave zbog učinjenih prekršaja, dok za kaznenu prijavu nije bilo elemenata jer nitko nije teže stradao.

Nekadašnjeg zamjenika Mirele Holy, a kasnije i Mihaela Zmajlovića, ministara u vladi Zorana Milanovića, jučer smo telefonski kontaktirali. No, kada smo mu rekli o čemu se radi, Hrvoje Dokoza samo je kratko kazao da nema komentara te dodao da se ne osjeća dobro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:25