NOĆNA AKCIJA

FOTO: BUZETSKI POLICAJCI USRED NOĆI ZAUSTAVILI KRIJUMČARE MIGRANATA Pakistance pokušali prošvercati kroz Hrvatsku u kamp kućici

 
 Policija

Dvojicu španjolskih krijumčara uhitili su buzetski policajci jučer u gluho doba noći nakon što su u njihovom kamperu na području Ročkog Polja otkrili 10 Pakistanaca i tri državljana Nepala. Zbog šverca migranata, Španjolci stari 30 i 39 godina prijavljeni su za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskoj.

Policija

Sve je počelo oko jedan sat nakon ponoći kada su policajci na državnoj cesti u naselju Ročko Polje zaustavili Ford focus njemačkih nacionalnih oznaka s priključenom kamp prikolicom i u njoj 13 skrivenih migranata. Kamperom je upravljao 39-godišnji Španjolac, a desetak minuta kasnije nakon tog otkrića, na granični prijelaz Požane stigao je njegov 30-godišnji kompanjon u Škodi očito kao predvodnica zadužena da provjeri je li "zrak čist".

Policija

Oba Španjolca su uhićena i odvedena u policijsku postaju na kriminalističku obradu zbog sumnje da su ilegalce pokušavali prebaciti u Sloveniju. No ostaje nepoznanica gdje su migrante preuzeli kao i za koji iznos su trebali biti nagrađeni ako cijela putešestvija prođe uspješno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 12:19