12 KILA 'TRAVE'

FOTO: DOBAR 'ULOV' GRANIČNE POLICIJE, NAŠLI PUNU TORBU DROGE Sumnjiv im je bio albanski državljanin koji jedini nije želio preuzeti prtljagu

 
Ilustracija
 Goran Šebelić / CROPIX

Istarska granična policija pronašla torbu punu droge na graničnom prijelazu Kaštel prije dva dana, a sumnja je pala na 55-godišnjeg albanskog državljanina. Riječ je o 12 kilograma marihuane. Policija je pronađenu drogu oduzela te će ju dostaviti na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić'', a osumnjičeni je u četvrtak večernjim satima uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Naime, kako su danas izvjestili u Policijskoj upravi Istarskoj, u srijedu oko 17.30 sati, policijski službenici na graničnom prijelazu Kaštel obavljali su izlaznu graničnu kontrolu putnika i autobusa koji prometuje na relaciji Zagreb-Pula-Koper-Trst-Ljubljana-Zagreb. Prilikom obavljanja svojih zadaća, posumnjali su u 55-godišnjeg albanskog državljanina, za kojeg je utvrđeno da je nekoliko dana boravio na području Republike Hrvatske, no nije imao prijavljen boravak.

Policijski službenici odlučili su obaviti temeljitu graničnu kontrolu te su od svih putnika zatražili da preuzmu svoju prtljagu, pri čemu je jedna putna torba ostala u autobusu. Budući da se opravdano sumnjalo da se radi o prtljazi albanskog državljanina, policijski službenici su započeli s provođenjem druge linije kontrole te su kod 55-godišnjaka pronašli ključ od ostavljene torbe.

Pula, 150618.
Policajci granicne policije na prijelazu Kastel redovitom kontrolom pronasli su 12, 6 kg marihuane kod albanskog drzavljana  koju je htio prosvercati. Droga je spakirana u 12 paketa. 
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / CROPIX

Policajci su pretražili putnu torbu i pronašli 12 paketa s 12.6 kilograma marihuane. U nastavku kriminalističkog istraživanja, na jednom parkiralištu u Umagu pronađen je Peugeot 208, talijanske registarske oznake, kojim se služio 55-godišnjak te su policijski službenici pretražili automobil i u njemu pronašli i druge predmeta od značaja za daljnji kazneni postupak.

''Ova zapljena rezultat je ispravne profilacije policijskih službenika i nije usamljen slučaj. Naime, u posljednjih mjesec dana poduzimamo pojačane mjere, s obzirom da se približava turistička sezona te povećavamo operativnu kontrolu, kako na graničnim prijelazima, tako i u operativnom radu, a sve u cilju suzbijanja problematike zlouporabe droga i otkrivanje počinitelja ovakvih kaznenih djela'' istaknuo je voditelj voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Valter Gržeta.

Pula, 150618.
Policajci granicne policije na prijelazu Kastel redovitom kontrolom pronasli su 12, 6 kg marihuane kod albanskog drzavljana  koju je htio prosvercati. Droga je spakirana u 12 paketa. 
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:44