OPET NESREĆA NA BAZENU

FOTO: DRAMA U POREČU Vatrogasci morali razbijati zid bazena da spase dijete: Malom Nijemcu ruka je zapela u odvodu

U intervenciji je sudjelovalo pet vatrogasaca. Nakon što su razbili zid, pilom za željezo i kliještima izrezali su cijev
 JVP Poreč

VRSAR - Polusatna drama na bazenu autokampa Valkanela kod Vrsara jučer ujutro, kada je u odvodnoj cijevi bazena zaglavila ruka malom djetetu, pokazala je spremnost porečkih vatrogasaca koji su u intervenciji razbili dio betonskog zida bazena u kojem se cijev nalazila, a potom pilom za željezo i kliještima izrezali plastičnu cijev.

U intervenciji je sudjelovalo pet vatrogasaca sa dva vozila koji su zaprimili dojavu u 9:12 sati, a intervencija je trajala od 9:20 do 9:55 kad je dijete oslobođeno i vozilom Zavoda za hitnu medicinu upućeno na pregled u riječku dječju bolnicu.

Dječaku, inače njemačkom državljanu, ruka nije teže ozlijeđena, kako je javio porečki portal Parentium . Do nesreće je došlo, objavio je Glas Istre , kada je dijete uskočilo u bazen za vrijeme čišćenja i gurnulo ruku u odvod.

Djevojčica stradala u bazenu se oporavlja

SPLIT - Argentinska osmogodišnja djevojčica koja je u utorak nastradala na bazenu hotela Neptun u Dubrovniku, kada je nekoliko minuta bez svijesti i zraka ostala pod vodom , danas je nešto bolje, doznaje se u splitskoj bolnici.

"Njeno zdravstveno stanje je stabilno i bolje, a bolja joj je i funkcija pluća", kazao je Hini voditelj Jedinice za intezivno liječenje djece KBC Split dr. Julije Meštrović.

Djevojčica je nastradala u utorak kupajući se na bazenu kada joj je duga kosa zapela o rešetke usisne cijevi u bazenu. Oslobodili su je ljudi koji su se tamo zatekli i to tek nakon što joj je netko od njih odrezao pramen kose koji se zaglavio.

Djevojčica je bila bez svijesti te je prvotno prevezena u Opću bolnicu Dubrovnik gdje joj je pružena prva liječnička pomoć, a nakon toga je helikopterom prebačena u splitsku bolnicu.

Iako je dan nakon što je dovezena u Split na liječenje njeno zdravstveno stanje bilo nepromijenjeno te je i dalje bila ovisna o aparatima, ali bez pogoršanja danas je stanje stabilnije i bolje. (H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:35