NEKOLIKO LJUDI OZLIJEĐENO

FOTO: DVIJE POMORSKE NESREĆE NA JADRANU Na senjskom području sudarili se putnički brod i privatna brodica, kod Hvara planulo potpalublje jedrilice

 

Dvije pomorske nesreće zabilježene su u utorak na senjskom i splitskom području, nakon čega su pokrenute koordinirane spasilačke akcije prema posadama i plovilima, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Na izlazu iz uvale Zavratnica, južno od mjesta Jablanac, sudarili su se jutros u 10.35 sati putnički brod 'Eros', koji plovi pod hrvatskom zastavom s 92 putnika i tri člana posade, i privatna brodica sa 6 osoba, na kojom su bili njemački državljani. Tom prilikom tri osobe s brodice zadobile su tjelesne ozljede različite kategorije te su prevezeni na daljnje medicinsko postupanje u KBC Rijeka.

Službenici Lučke kapetanije Senj zaprimili su dojavu o nesreći u 10.45 sati, o čemu su izvijestili Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru te nadležnu Upravu sigurnosti plovidbe resornoga Ministarstva te su isplovili u spasilačku akciju.

Utvrđeno je kako brodica zbog oštećenja više nije sposobna za plovidbu, dok je na putničkom brodu ustanovljeno samo manje oštećenje na pramcu. Pretpostavlja se da je uzrok pomorske nesreće ljudska pogreška.

Druga pomorska nesreća dogodila se u splitskom akvatoriju kod Paklenih otoka, a dojava u o požaru u potpalublju čarterirane jedrilice stigla je u 12.08 sati te je zatražena evakuaciju za sedam osoba.

Na mjestu nesreće zatečeno je sedmero neozlijeđenih članova posade koje su evakuirali, dok su vatrogasci DVD Hvar ugasili požar na jedrilici, prije nego se proširio do kritične razine. Jedrilica je sačuvana u plovnom stanju te je otegljena u luku Hvar a očevid provodi Lučka kapetanija Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:18