NESREĆA U DRAGONOŠCU

FOTO HEROJ spriječio katastrofu nakon sudara ZET-ova busa: Uspio sam spasiti djecu da ne padnu u provaliju

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.03.2012. u 18:26

NOVO 19:47 >>> Samo pukom srećom, izlijetanje školskog autobusa ZET-a jučer predvečer u Gornjem Dragonošcu, nije se pretvorilo u tragediju. Vozaču koji osnovnoškolce iz područnih škola svaki dan vozi kući pozlilo je uslijed vožnje, pa je izgubio kontrolu nad autobusom i sletio s Lipničke ceste.

Frontalno se zaletio u betonski stup na uzbrdici, a onda je vozilo sa sedmero djece počelo kliziti unatrag, prema obližnjoj provaliji.

Da nije bilo vinogradara Ivana Trputeca, koji se sasvim slučajno našao u blizini, autobus bi se vjerojatno prevrnuo. Trputec je reagirao instiktivno, dohvatio kolce iz vinograda i počeo ih podstavljati pod kotače autobusa koji je klizio.

- Zbog zatamnjenih stakala nisam vidio djecu u busu, ali čuo sam kako zapomažu. Autobus se konačno zaustavio, a ja sam pohitao otvoriti vrata - rekao je Trputec.

Vozač je, kaže, ležao potpuno blijed i bez svijesti na volanu, a djeci su bila raskrvavljena usta. Tada je naišao i drugi susjed koji je nazvao Hitnu pomoć i policiju. Vozač i jedna djevojčica prebačeni su u bolnicu, a po ostale su došli roditelji.

Autobus je tijekom noći, nakon policijskog očevida, uklonila labudica ZET-a.

- Ozlijeđeno je troje od sedmero djece, koliko ih se vozilo. Riječ je o lakšim ozljedama. Vozač je iskusan i s urednom medicinskom dokumentacijom, a vozilo je redovno održavano i novije generacije - rekao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Od mještana na licu mjesta doznali smo da je vozač nedavno bio na duljem bolovanju zbog problema s tlakom i kako se na posao vratio prije sedam dana. Neki su rekli da je tijekom dana izgledao bolesno.

- Majka mi je rekla da ne idem u vinograd, ali u poljednji sam se čas predomislio - rekao je Trputec, kojeg mještani već prozivaju herojem.

- Ma pustite to, važno je da djeci nije ništa - rekao je vinogradar skromno..

19:06 >>> Glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić potvrdio je kako je školski autobus sletio s kolnika, nakon čega je, prema prvim pokazeteljima na mjestu nesreće, udario u drvo uz cestu.

Ozlijeđeno je troje djece od sedmero koliko ih je bilo u autobusu, riječ je o lakšim ozlijedama.

Pomoć je pružena i ozlijeđenom 40-godišnjem vozaču, za kojega se pretpostavlja kako je, neposredno prije nesreće, izgubio svijest.

Vozač je prema ZET-ovom izviješću iskusan djelatnik, s urednim medicinskim svjedodžbama, a vozilo je redovno održavano i novije generacije.

Više informacija znat će se nakon policijskog očevida koji je u tijeku.

___________

Oko 17 sati u mjestu Donji Dragonožec kod adrese Lipnička 25 došlo je do prometne nesreće. Prema prvim informacijama radi se o autobusu koji je prevozio sedmero djece, izvijestila je zagrebačka policija.

Navodno je riječ o ZET-ovom autobus koji je prevozio školsku djecu te je sletio s ceste i udario u stup. Na mjesto događaja upućena je Hitna pomoć. PU zagrebačka potvrdila je da je ima lakše ozlijeđenih.

Izdvajamo