NOĆNI OBRAČUN

FOTO: 'HVALA SUČE, HVALA TUŽITELJICE!' Ubojica iz Kaštela pristojno se zahvalio na 13 godina zatvora: 'A to što su mene izboli nožem, ništa!?'

Na izricanju presude bili su članovi obitelji Čabraja, dok se nije pojavio nitko od Matijaša
 Tom Dubravec / CROPIX

Jozo Čabraja (23) na Županijskom sudu u Splitu osuđen je na 13 godina zatvora zbog ubojstva 20-godišnjeg Marina Matijaša, javlja Slobodna Dalmacija .

Čabraja je 29. lipnja 2014. godine u Kaštel Novom oko 1 sat u noći ispalio jedan hitac iz pištolja koji je pogodio Matijaša u desnu stranu čela, a od čega je nesretni mladić preminuo dan kasnije u splitskoj bolnici.

Svemu je prethodio sukob između zavađenih skupina okupljenih oko Čabraje s jedne i Matijaša s druge strane, a navodno su prethodno dogovorili noćni obračun. Čabraja je pucao iz automobila, provukavši gornji dio tijela kroz otvoreni prozor suvozača. Branio se da je pucao iz straha kada je vidio da prema njemu ide ekipa Marina Matijaša.

Na izricanju presude bili su članovi obitelji Čabraja, dok se nije pojavio nitko od Matijaša.

U trenutku kada mu je sudac Slavko Lozina izrekao kaznu od 13 godina, Čabraja se okrenuo prema svojima u publici i dao im signal da je sve u redu. Cijelo vrijeme izricanja presude gledao je u pravcu tužiteljice Rene Laure, da bi na kraju ironično poručio: "Hvala suče, hvala tužiteljice!"

Kada je sudac obrazlagao događaje koji su prethodili krvavom obračunu i objašanjavao tezu da nije bitno tko je sve započeo, Čabraja je komentirao: "A to što su mene izboli nožem, ništa!?"

Inače, sud je ubojstvo okvalificirao kao ono s neizravnom namjerom (maksimalna kazna 20 godina) i tako stao dijelom na stranu obrane, piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 09:23