DILERI

FOTO: JEDNA OD NAJVEĆIH ZAPLJENA DROGE U HRVATSKOJ U Varaždinu pali Crnogorac i Hrvat, kod njih pronašli pola tone marihuane, amfetamine, novac...

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Policijski službenici Grupe za kriminalitet droga Policijske uprave varaždinske u suradnji s Ravnateljstvom policije i Policijskom upravom međimurskom su danas dovršili opsežno kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom s područja Varaždinske županije i 33-godišnjim Crnogorcem zbog sumnje u krijumčarenje većih količina droge, javlja lokalni portal eVaraždin.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije, ovo je najveća zapljena droge na području PU Varaždinske, ali i jedna od najvećih u Hrvatskoj.

Tijekom istraživanja pretražena su dva skladišta i jedno teretno vozilo s priključnim vozilom prilikom koje je pronađeno 76 paketa marihuane ukupne težine 488.168 kilograma, 2 paketa s kemijskom drogom amfetamin ukupne količine od 2.436 kilograma, 4 digitalne vagice, 5 mobitela i iznos od 50 tisuća kuna.

Droga je navodno bila namijenjena za prijevoz u europske zemlje.

Također, tijekom kriminalističkog istraživanja od jednog je počinitelja oduzeto teretno vozilo s priključnim vozilom (s naknadno izrađenim preinakama poluprikolice u kojima se poradi krijumčarenja sakrivala spomenuta droga marihuana i kemijska droga amfetamin).

Po dovršenom istraživanju, hrvatski i crnogorski državljanini predani su pritvorskom nadzorniku PU Varaždinske uz kaznenu prijavu za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, piše eVaraždin.

- Zbog činjenično i pravno složenog predmeta te većeg broja osoba involviranih u događaje koji se kriminalistički nadalje istražuju, kao i većeg broja mjesnih područja na kojima su se događaji zbivali, predmet je u rad preuzelo Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, koje je u intenzivnom koordinativnom kontaktu s Uskokom radi utvrđivanja elemenata iz njihove nadležnosti, izjavila je varaždinska županijska državna odvjetnica Biserka Šmer-Bajt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 23:49