KRŠ I LOM

FOTO: NESREĆA U CENTRU RIJEKE Urušila se ogromna građevinska skela, blokiran promet u središtu grada

 
 Fiuman.hr

Zgrada koju mnogi Riječani i dalje znaju kao 'glavna pošta', iako se poštanski ured u njoj ne nalazi već određeno vrijeme, već se dulje razdoblje potpuno renovira te će postati još jedan trgovački centar u centru Rijeke.

No, dovršetak radova zasigurno će usporiti današnja nesreća koja se dogodila oko 13 sati, a došlo je do urušavanje građevinske skele i dijela pročelja na prometnicu u Adamićevoj ulici, prenosi portal Fiuman.

Zgrada se trenutno preuređuje u robnu kuću, a uzrok ove nesreće nije poznat.

Građani koji su se zatekli na mjestu događaja kažu kako u trenutku urušavanja, oko 13 sati, u tom dijelu ulice nije bilo nijednog vozila niti pješaka, a na samo dvadesetak metara udaljenosti je autobus gradskog prijevoza stajao na crvenom svjetlu na semaforu.

Zasad nema informacija o stradalima. Radnici kažu da nitko među njima nije stradao, prenosi Novi list.

- Ugrađivali smo lift, kad je pao zid, rekli su.

Susjedi kažu da su s radovima na toj zgradi već imali problema godinama unazad.

- Jednom su nešto bušili pa je došlo do eksplozije plina! Pola centra grada ostalo je tad bez struje, rekli su.

Od riječkih vatrogasaca neslužbeno se doznaje kako je zasad prioritet osigurati da nitko ne prilazi tom dijelu ulice jer postoji velika mogućnost da padne i ostatak skele. Nakon pregleda mjesta događaja utvrdit će se na koji način se može ukloniti skela.

Dodatna opasnost je u tome što je ulica relativno uska, širine dva prometna traka, a skela seže do vrha četveroetažne zgrade, pa bi nekontroliranim padom vjerojatno oštetila zgradu s druge strane ulice. Na mjestu događaja je desetak vatrogasaca i policijski službenici.

Promet tim dijelom Adamićeve ulice je odmah po događaju blokiran, pa su nastale velike prometne gužve u Rijeci.

Fotografije nam je na korištenje ustupio portal Fiuman

Fiuman.hr

Povodom urušavanje skele u središtu grada oglasio se predsjednik gradskog vijeća Rijeke, Andrej Poropat:


"Ovo je drugi ozbiljan incident pri obavljanju radova na zgradi bivše pošte i očekujem da se odmah obustave svi radovi. Današnji incident je na svu sreću prošao bez posljedica, a bojim se i pomisliti kakve su one mogle biti. Osim što je očekivano da se utvrdi odgovornost, osobno bih volio da nam ova situacija posluži kao primjer za koji ne želimo da se ponovi. Neće Riječani igrati ruski rulet svojim životima dok prolaze centrom grada!
Sama situacija poziva sve odgovorne, sve investitore, projektante i sve izvođače na najviši stupanj opreza i stručnosti kada su u pitanju održavanje i adaptacije postojećih objekata u gradu Rijeci.
Da su investicije potrebne i dobrodošle Našem gradu ne treba, vjerujem, posebno naglašavati, međutim sve one, bez iznimke, moraju prije svega, zadovoljavati kriterij stručnosti."

Fiuman.hr

Rijeka, 221118 .
Oko 13 sati urusela se skela u Adamicevoj ulici u centru grada. Nije bilo ozlijedjenih.
Foto: CROPIX
CROPIX

Rijeka, 221118 .
Oko 13 sati urusela se skela u Adamicevoj ulici u centru grada. Nije bilo ozlijedjenih.
Foto: CROPIX
CROPIX

Rijeka, 221118 .
Oko 13 sati urusela se skela u Adamicevoj ulici u centru grada. Nije bilo ozlijedjenih.
Foto: CROPIX
CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:03