KRAH LJUBAVI

FOTO: OČAJNA SAMOHRANA MAJKA ŽIVI U STRAHU OD BIVŠEG 'Ne želi me ostaviti na miru, prijeti mi, uhodi me... Neki dan mi je kroz prozor virio u stan!'

 

Prije tri i pol godine 33-godišnja samohrana majka iz Pule mislila je da je pronašla pravu ljubav. Čovjek njezina života bio je 13 godina stariji od nje, bio je razveden, a sin školarac živio je s njim. Za nju je to bilo - to.

No, nakon nekog vremena počele su svađe, prekidi, ponovna mirenja... I tako u krug. 33-godišnja D. M. nedavno je odlučila definitivno prekinuti tu vezu jer ljubavi više nema. Međutim, V. K. (46), govori nam ova samohrana majka, prekid ne prihvaća. Prijeti joj, uhodi je, psihički maltretira... Zbog agonije koju prolazi u nekoliko se navrata, kako kaže, obratila pulskoj policiji. Kako on od nje ne odustaje, D. M. se boji za svoj i život svojega 10-godišnjeg sina.

Odveli ga

Iza D. M. su neprospavane noći. Njihova ljubavna drama kulminirala je ovog vikenda. Kad V. K. (46) do nje nije mogao doći jer ga je blokirala na telefonu i svim aplikacijama, bivši ljubavnik ukazao joj se ispred kuće.

- U subotu je satima kružio oko kuće, a u nedjelju ujutro u 7 sati prvo je lupao s jedne strane na vrata stana i kuhinjskog prozora, da bi zatim, vidjevši da ne reagiram, otišao s druge, sobne strane, gdje se popeo na skelu uz fasadu zgrade i virio kroz staklo. Neumorno se navirivao i lupao, a kako sam okružena drugim susjedima, nije vikao, nego je agresiju ispoljavao na tiši način. Paralelno s tim, slao mi je i SMS-ove. Pozvala sam policiju koja ga je zatekla na skeli. Odveli su ga, a jedan je policajac napravio zapisnik - otkriva za Jutarnji list očajna žena koja samo želi da je bivši partner ostavi na miru.

No, njemu to očito ne pada na pamet, jer ne “prihvaća prekid, ponavlja da je zauvijek njegova, da će se boriti da joj napravi sranje...”

- Kad bi me susretao u gradu, prilazio bi mi i na uho šapnuo: ‘Je l’ definitivno prekidaš? Samo da znaš da ću te zaklati ako prekineš sa mnom’.

Upravo sam mu se zbog straha vraćala jer sve što mi je usmeno prijetio, nije ugodno čuti. Moj mu je dom na putu prema poslu.

Uhodi me, prati autom ili sjedne u kafić blizu mojega doma i promatra dok vozim dijete na trening. A poruke mi piše od jutra do mraka - govori nam dalje 33-godišnjakinja tvrdeći da bi požalila svaki put kad bi mu odgovorila na jednu od 10 poruka jer je komunikacija s njegove strane postajala još strašnija.

Cijeli problem, dodaje, lako bi pregrmjela da njezin sinčić ne - strahuje od tog čovjeka.

Silni pokloni

Ljubav između njih dvoje rodila se na Iskrici. Komunikacija je na početku, ističe, bila normalna. Tvrdi i da nikad nisu dijelili krov nad glavom, ali su se svakodnevno viđali.

- Kad sam ga upoznala, bio je razveden. Sin školarac živio je s njim, ali ga je maltretirao i tukao, pa je u školu dječak odlazio plav s modricama. Na kraju je zbog toga uvjetno kažnjen, a sin je vraćen majci.

Na mog se sina, pak, derao. Nisam to dopuštala, pa sam ga napuštala nakon čega me obasipao cvijećem, bombonijerama te mi govorio: ‘samo se ti meni vrati’. A u ponedjeljak dok sam sina vozila na trening, auto mi je trokirao.

Kako sama točim gorivo, ulje i vodu, uočila sam da je u spremniku za vodu neka bijela tekućina, mirisala je na kremu za sunčanje. V. K. i dalje ima rezervni ključ mojeg auta koji mi ne želi vratiti. Auto je trenutačno kod mehaničara, a policija čeka popravak - zaključila je D. M. Iz pulske policije su potvrdili da su zaprimili dojavu, ali da osoba nije podnijela prijedlog za kaznenim progonom.

“Dok sam joj davao poklone bio sam dobar, a kad se pipa zatvorila, više ne valjam”

Prozvani V. K., pak, tvrdi sasvim suprotno. Smatra se “ovcom koju je do kraja izmuzla te ljubav okončala nakon što je sudjelovala u jednom TV showu”.

- Nisam je uhodio. Bili smo u vezi skoro četiri godine, a do prije pet dana smo živjeli zajedno upravo u tom stanu gdje me slikala kroz prozor. Iznenada se prestala javljati pa sam otišao u tu zgradu gdje sam donedavno živio. Bilo mi je neugodno zbog susjeda. Zeznula me za neki novac koji sam joj posudio, pa i za Mini Moris koji sada vozi.

Htio sam samo popričati s njom da vidim što se zbiva, a ona me slikala kao manijaka kroz prozor te mi nije htjela otvoriti - kaže nam ogorčeno V. K., tvrdeći da joj je “bio dobar dok joj je darivao i častio je, a kad se pipa zatvorila, zahladila je odnos”. O idućim će potezima, napominje još, razmisliti, ali ističe da je neizbježan sudski epilog jer “kako vidi stvari, ona se ne zaustavlja u svojim namjerama da ga javno blati i ocrnjuje”. (H. K. J.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:41