HULIGANI

FOTO: ODALA GA TETOVAŽA Jedan od napadača na Srbe je pripadnik Torcide koji je upao na teren nakon šokantnog poraza Hajduka?

 
 CROPIX

Svi napadači na Srbe u kafiću u Uzdolju pripadnici su navijačke skupine iz Splita, objavila je danas šibenska policija koja traga za još desetak neidentificiranih napadača. Sudeći po fotografijama koje je večeras objavio niz hrvatskih medija jedan od njih mogao bi biti jedan od pripadnika Torcide koji su odgovorni za izgrede na Poljudu koji su se dogodili 18. srpnja nakon iznenađujućeg poraza od malteškog kluba Gzira United.

Podsjetimo, protiv pet osoba osumnjičenih za napad podignute su kaznene prijave zbog kaznenih djela nasilničkog ponašanja počinjenog iz mržnje, oštećenja tuđe stvari i nanošenja tjelesnih ozljeda, a jedan od osumnjičenih je u bijegu, rekao je danas popodne glasnogovornik šibenskog ŽDO-a Emilio Kalabrić.

Četiri osobe je ispitao zamjenik općinskog državnog odvjetnika, a jedna od prijavljenih osoba je u bijegu. Stavlja im se na teret da su 21. kolovoza došli u Uzdolje i u lokalu gdje se pratila utakmica Crvene zvezde bez razloga i povoda napali građane koji su gledali utakmicu i nanijeli tjelesne ozlijede nekima od prisutnih i oštetili inventar lokala, rekao je Kalabrić ispred šibenskog suda.

Nakon ispitivanja podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da će osumnjičeni utjecati na ostale svjedoke, ometati kazneni postupak i zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo jer su svi privedeni ranije prekršajno gonjeni prema Zakonu o sprječavanju nasilja na sportskim događajima.

Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić na popodnevnoj konferenciji za novinare je rekao kako su svi napadači pripadnici navijačke skupine iz Splita, te da uz pet do sada kazneno prijavljenih osoba, šibenska policija traga za još desetak neidentificiranih napadača.

Jedan od uhićenih mladića, kako je vidljivo na fotografijama CROPIX-a snimljenim danas u Šibeniku, na nozi ima veliku tetovažu, mršave je građe, nosi crne hlačice i žute Adidas tenisice.

Nikša Stipaničev / CROPIX

Na fotografiji koja je snimljena 18. srpnja, kada je Torcida uletjela na teren stadiona Poljud nakon poraza Hajduka od malteške Gzire United, također je mladić s tetovažom na lijevoj nozi, u crnim hlačicama i sa žutim Adidas tenisicama.

CROPIX

Šokantno ispadanja Hajduka od malteškog sastava, već u prvom pretkolu Europske lige, izazvalo je 18. srpnja dramu i kaos na Poljudu. Skupina navijača je nakon završetka utakmice utrčala na travnjak i pokušala napasti igrače, ali ih je u tome spriječila policija.

Nekoliko navijača čak se probilo do centra, a napeto je bilo i na zapadnoj tribini gdje se dio navijača pokušao probiti do svečane lože i napasti čelnike Hajduka. Navijači su okružili ložu i vrijeđali čelnike Hajduka. Situacija se smirila tek nakon dolaska interventne policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:52