DARIO ŠIŠAKOVIĆ

FOTO: OKRUTNOG UBOJICU NA SUD DOVELI S LISICAMA NA NOGAMA Tražio izuzeće sutkinje, poručio joj: 'Vi izazivate strah u meni!'

 
Dario Šišaković
 Višnja Gotal

- Vi izazivate strah u meni - ovim je riječima Dario Šišaković sutkinji Županijskog suda u Varaždinu odgovorio na pitanje koga se boji, a nakon što je u zahtjevu za izuzećem sudskog vijeća izjavio da osjeća strah.

Uz sudsko vijeće, Dario Šišaković - optužen za teško ozljeđivanje Roberta Matanića u Kaznionici Lepoglava - iznova je tražio i izuzeće javnosti zbog "zaštite osobnog i obiteljskog života te javnog reda i mira".

Osim javnosti i sutkinje, Šišaković želi izuzeti cijeli ŽDO Varaždin i Sud u Varaždinu.

- Uskraćeno mi je pravo na pošteno suđenje, prošli put ste me udaljili s rasprave i osujetili me u ispitivanju svjedoka - rekao je Dario Šišaković, koji je Matanića ozlijedio s nekoliko udaraca utegom po glavi.

Suđenje je nastavljeno ispitivanjem dvojice policajaca koji su u zatvor došli izvana, po pozivu. Obojica su bili svjedoci obrane.

Optuženog Šišakovića zanimalo je što su im pri ispitivanju rekli svjedoci - zatvorenici Srđan Mlađan i Senad Lumbić.

Dario Šišaković suđenje je pratio zavezanih nogu, nakon što je za vrijeme pritvora u Remetincu pokušao pobjeći skokom preko zida. Neuspjeli pokušaj bijega dogodio se tjedan dana nakon što je njegov brat Damir raširio rešetke i pobjegao iz zatvora u Sisku, gdje je služio jednogodišnju kaznu zatvora zbog pljačke.

Za vrijeme kratkotrajnog boravka na slobodi, Damir Šišaković silovao je maloljetnicu, natjerao je da podigne novac s bankomata i preda njemu. Zbog načina bijega, mediji su ga prozvali "sisačkim Hulkom".

Višnja Gotal
Dario Šišaković

Dvojica braće ogrezla u kriminal u Hrvatsku su stigli iz Sarajeva, odakle su s roditeljima pobjegli od ratnih razaranja.

Dario Šišaković danas je vidno mršaviji nego prije, no i dalje je utreniran zahvaljujući redovitim boravcima u zatvorskoj teretani.

Na prošlom je ročištu, prije dva tjedna, svjedočio Igor Matanović - osuđen za ubojstvo oca i maćehe - koji je u svojem iskazu po događanju ispričao da je vidio kako Šišaković udara utegom Roberta Matanića po glavi, no u sudnici je to opovrgnuo.

Sutkinja je tad pročitala pisani iskaz jednog od lepoglavskih kažnjenika, koji je opisao Šišakovića kao povodljivu osobu: "Jednom je prilikom svoj spolni organ za okladu gurnuo u uključeni ventilator, a drugi je put po Kaznionici šetao bez odjeće, samo u tangama".

Dario Šišaković i ovaj je put postavljao niz pitanja svjedocima, ali bez grimasa, upadanja u riječ i deranja na sutkinju kao na ranijim ročištima, a zbog čega je prije 14 dana isključen s rasprave. Većina njegovih pitanja odnosila se na sigurnosne kamere, kretanje Srđana Mlađana i je li ovaj na sebi imao bilo kakve tragove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 08:15