NESREĆA

FOTO: OSJEČANE POTRESLA SMRT POZNATOG ODVJETNIKA Motorom je obišao cijeli svijet, a poginuo na cesti nedaleko od doma

 
 HANZA MEDIA/Facebook

Radan Kovač (56), ugledni osječki odvjetnik, preminuo je od posljedica teških ozljeda zadobivenih nakon što je u subotu oko 17 sati nastradao u teškoj prometnoj nesreći na cesti između Aljmaša i Erduta, kada je svojim motociklom negdje kod Dalj Planine sletio s ceste.

I to s ceste kojom je, a s obzirom na to da u tom kraju ima vikendicu, do tog kobnog trenutka nebrojeno puta prošao, bilo automobilom, bilo motociklom koji je bio njegova velika strast i ljubav.

Profesionalac

Tolika da je ovaj vrsni odvjetnik i strastveni “bajker” na dva kotača obišao dobar dio svijeta, pa je tako stigao i do Irana, ali i proputovao Norvešku, do Nordkappa, što je planirao i ovoga ljeta, ali, taj plan se na žalost neće ostvariti. Bio je pravi urbani tip koji je volio fotografiju i glazbu, pa je tako u mlađim danima bio DJ u gotovo svim važnim osječkim diskotekama 70-ih i 80-ih godina, a i kasnije je svoje prijatelje uveseljavao puštanjem glazbe na novogodišnjim zabavama i maskenbalima. Imao je iznimno bogat društveni život.

Profesionalno je pripadao redu vrsnih pravnih znalaca zbog čega je bio iznimno cijenjen, a kada bi se našli u problemu s pravosuđem, Kovača su angažirale i brojne naše poznate osobe. Tako je Branimiru Glavašu bio odvjetnik u njegovoj parnici s aktualnim gradonačelnikom Osijeka Ivanom Vrkićem, a Ranku Ostojiću u njegovoj tužbi protiv Velimira Bujanca. Branio je i Vladimira Šišljagića, poduzetnik Ivana Rimca, zatim Dinu Kontića, jednog od okrivljenih u tzv. slučaju selotejp u kojem se Glavašu i ostalima sudi za ratne zločine nad Srbima u Osijeku, kao i brojnim drugima.

Osijek, 090517. Nastavak sudjenja na Ocinskom sudu novinaru Velimiru Bujancu kojega je zbog klevete tuzio Ranko Ostojic bivsi ministar unutarnjih poslova. Na fotografiji: Velimir Bujanec, Ranko Ostojic, Ivan Penava i odvjetnik Radan Kovac u sudnici. Foto: Vlado Kos / Cropix

- Bio je pravi profesionalac, odgovoran i ozbiljan odvjetnik. O njemu kao čovjeku, pak, ne može se reći apsolutno ništa loše, jer je bio osoba koja nema neprijatelje, a vjerojatno i zahvaljujući tome što je bio neopterećen politikom. Imao je i bogat društveni život, a osobno sam s njim bio na brojnim koncertima. Jako puno će nam svima nedostajati – rekao je Dubravko Marjanović, osječki odvjetnik i predsjednik Odvjetničkog zbora Osijek.

Borba za život

Da je bio cijenjen među kolegama odvjetnicima, potvrđuju i njegove suradnje s našim uglednim odvjetnicima poput Veljka Miljevića, pokojnog Ante Madunića, Dražena Matijevića... Kovač je odvjetnički ured otvorio u samome središtu Osijeka netom prije Domovinskog rata, a oženio se s Vlastom Šimenić, danas sutkinjom općinskog suda u Osijeku, čiji je otac Dragan također bio sudac.

Iza njega ostala je i kćer Viktorija, studentica medicine. Što je prethodilo izlijetanju iskusnog bajkera koji je u nogama imao tisuće prijeđenih kilometara još je nepoznanica. Kako smo neslužbeno doznali,i na njegovu tijelu nema vidljivih fizičkih ozljeda, a kod dolaska Hitne pomoći na mjesto nesreće još je bio pri svijesti. Borba za njegov život u KBC-u Osijek trajala je gotovo tri sata, ali ozljede su očito bile preteške

- Vozač je u jednom trenutku izgubio nadzor nad upravljačem i sletio motociklom s ceste. Uslijed teških ozljeda nedugo nakon nesreće preminuo je u Kliničkom bolničkom centru Osijek - izvijestio je Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:24