ISTRAGA

FOTO: OVO JE BRITANAC OSUMNJIČEN ZA BRUTALNO KRVOPROLIĆE NA ZRĆU Uhitili su ga na splitskom aerodromu pa sproveli na ispitivanje u Novalju

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 28.06.2018. u 15:54

N1

 

Britanac osumnjičen za ubojstvo sunarodnjaka na Zrću u četvrtak poslijepodne doveden je u policijsku postaju u Novalji na Pagu gdje će biti ispitan, nakon čega bi trebao prenoćiti u policijskom pritvoru u Zadru, doznaje se u policiji.

Osumnjičenog 25-godišnjaka uhitila je u četvrtak oko 9,30 sati granična policija na aerodromu Resnik kod Splita.

Zbog sumnji da je odgovoran za ubojstvo jednog i pokušaj ubojstva drugog sunarodnjaka ispred noćnog kluba na Zrću očekuje ga kriminalističko istraživanje koje će policija provesti u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom.

Policija je ranije izvijestila da istraživanje nastavlja „radi utvrđivanja drugih sudionika i svih ostalih okolnosti događaja“.

Slijedi noć u pritvoru pa ispitivanje u Državnom odvjetništvu

Nakon ispitivanja u novaljskoj policiji osumnjičeni Britanac najvjerojatnije će biti predan pritvorskom nadzorniku u Zadru. Prije pokretanja istrage u petak će ga ispitati i državno odvjetništvo koje za osumnjičenog može zatražiti i istražni zatvor o čemu odlučuje sudac istrage Županijskog suda.

Zločin se dogodio ispred noćnog kluba na plaži Zrće na otoku Pagu u srijedu rano ujutro kad se sukobilo više stranaca. U tom je sukobu ubijen 26-godišnji državljanin Velike Britanije, a još su dvojica ozlijeđena. Jedan je zbog težih ozljeda smješten u zadarsku bolnicu i više nije u životnoj opasnosti, dok lakše ozlijeđeni nije bio hospitaliziran.

Osumnjičeni Britanac navodno je u vezu sa zločinom doveden uz pomoć snimki nadzornih kamera. Za njim je raspisana potraga i obaviještene su sve policijske jedinice pa je uhićen prilikom granične kontrole kada je pokušao napustiti Hrvatsku.

Foto: N1


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo