SUĐENJE U OSIJEKU

FOTO: OVO JE MLADIĆ KOJI JE S BMW-om MRTAV PIJAN I BEZ VOZAČKE DOZVOLE UBIO 20-GODIŠNJU DJEVOJKU 'Nakon druge boce votke ničega se ne sjećam'

 
 Emica Elvedji / Hanza Media

Na Općinskom sudu Osijek nastavljeno je suđenje u postupku protiv 20-godišnjeg Ivana Ljušanina iz Vuke. Ljušanin je optužen da je u pijanom stanju s 1,79 promila alkohola u krvi i bez vozačke dozvole skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula 20-godišnja djevojka Marinela Trupeljak, a Damir Đambić kao putnik, zadobio je višestruke teške ozljede.

Osramoćeni Ljušanin u sudnici se pokušavao sakriti od fotoreportera, cijelo vrijeme pokušavao je glavu sakriti rukama, ali u tom naumu samo je djelomično uspio.

Kobna nesreća zbog koje se sudi 20-godišnjaku dogodila 2. prosinca prošle godine u Kuševcu. Odvjetništvo tereti 20-godišnjaka da je oko 1.30 sati, sjedeći za upravljačem BMW-a, s 1,79 promila alkohola u krvi i bez vozačke dozvole vozio BMW Radićevom ulicom iz smjera Ivanovaca Đakovačkih prema centru Kuševca.

U optužnici stoji da je brzina prije slijetanja automobila bila 150 kilometara na sat, a dozvoljeno je svega 50. Kod kućnog broja 46 izgubio je kontrolu nad upravljačem, nakon čega je BMW "zaplesao" na cesti, sletio u kanal i zabio se u betonsko postolje šahta.

Vozilo je potom odbačeno u zrak, udarilo je u rub betonskog mosta kućnog broja 46, a naposljetku i u stražnji gornji dio parkiranog automobila. U daljnjem je kretanju BMW udario i u stablo te se zaustavio u kanalu.

Marinela Trupeljak zadobila je teške ozljede zbog kojih je dan kasnije preminula u KBC-u Osijek. Teško je ozlijeđen i 31-godišnji Đambić, koji je zbog višestrukih prijeloma nekoliko mjeseci proveo u bolnici.

Đambić je istražiteljima rekao kako je Ljušanin te noći vozio brže od 200 kilometara na sat te da ga je upozorio da uspori jer je kolnik bio mokar od kiše, pisao je Glas Slavonije.

U prvim izvješćima navodilo se kako je BMW vozio 31-godišnjak, no istraga je pokazala da je to ipak bio 20-godišnjak. Te večeri, svo troje bili su u kafiću u Josipovcu Punitovačkom. Ljušanin se branio kako se, nakon što su naručili drugu bocu votke, ničega ne sjeća, pa tako ni nesreće.

Tvrdio je i da nikada prije nije izazvao prometnu nesreću, što je opovrgao svjedok Stjepan Kopljar, koji je naveo kako zna da je Ivan Ljušanin imao prometnu nesreću s Renaultom Lagunom u prvoj polovini studenog prošle godine, na cesti između Vuke i Beketinaca. Prema izjavama svjedoka, Ljušanin se često hvalio kako vozi, a nema položen vozački ispit, piše Glas Slavonije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:19