ZAVRŠIO IZA REŠETAKA

FOTO: OVO JE SERIJSKI MLADI PLJAČKAŠ IZ ZAGREBA Riječ je o poznatom boksaču, svjetskom prvaku u svojoj disciplini! Osumnjičen je za čak šest pljački

 
 Facebook, PUZ

Marko Martinjak (28), svjetski prvak u boksanju bez rukavica (BKB), uhićen je zbog sumnji da je na području Zagreba počinio ukupno pet pljački teških ukupno oko 100.000 kuna te jedan pokušaj pljačke.

O svemu je policija priopćila izvijestila na konferenciji za novinare, ne navodeći identitet osumnjičenika.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, Sektora kriminalističke policije, Službe općeg kriminaliteta u suradnji s policijskim službenicima VI. policijske postaje Zagreb i koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu dovršili su 5. prosinca 2018. kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje da je počinio šest kaznenih djela razbojništava, od kojih je jedno u pokušaju", objavili su.

PUZ

PUZ

Voditelj službe Općega kriminaliteta zagrebačke policije Zvonimir Petrović rekao je kako su osumnjičenika uhitili policajci iz postaje u Novome Zagrebu nakon što su doznali kako se sumnjiva osoba neko vrijeme vrzma oko jedne novčarske institucije.

Nakon legitimiranja, policajci su kod njega pronašli pištolj HS 2000 za koje je otkriveno kako ga je otuđio zašitaru pri pljački Raiffeisen banke u City Center Eastu.

Osumnjičeni je na policiji priznao sva djela koja mu se stavljaju na teret, a motiv mu je navodno nabavka droge, te dugovi i troškovi svakodnevnoga života.

Osim plinskim pištoljem, neka od razbojstava počinio je i uz prijetnju bombom, no kako je policajcima rekao na ispitivanju radilo se o bombi-igrački koju je nakon jedne pljačke bacio u Savu.

PUZ

PUZ

Martinjak koji je danas napunio 28-godina prošle je godine osvojio titulu svjetskoga prvaka u boksu bez rukavica prema UBBAD fedaraciji, a prije toga je osvajao niz titula u raznim borilačkim sportzovima, između ostaloga bio je i prvak svijeta u full-contactu prema WKF federaciji.

U izjavama za medije Martinjak je u više navrata otvoreno pričao kako je u djetinjstvu bio problematičan te je dolazio u sukob sa zakonom, a posla su imale i socijalne službem odnosno da je prošao "sito i rešeto".

Međutim, rekao je tada, to je sve iza njega jer se potpuno pronašao u borilačkim sportovima.

PUZ

Facebook

Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:17