PAKLENA MLADEŽ

FOTO Ovo su mladi HDZ-ovci koji su brutalno pretukli mladića

U Karlovcu su uhićeni 26-godišnji Željko Goršić, Danijel Trupković i Vladimir Vogrinc. Prije samo dva dana Gradski odbor HDZ-a izbacio ih je iz stranke

KARLOVAC - Trojica 26-godišnjaka i bivših članova mladeži HDZ-a Željko Goršić, Danijel Trupković i Vladimir Vogrinc uhićeni su danas poslijepodne zbog napada na 18-godišnjeg Marka Jovkovića u noći sa subote na nedjelju u noćnom klubu Astralis.

Sva trojica su kazneno prijavljena za djelo nasilničnog ponašanja te nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Sljedećih 48 sati provest će u pritvoru, odlučio je Ivan Perković, istražni sudac Županijskog suda u Karlovcu, procjenivši da bi sva trojica mogli utjecati na svjedoke, dok je Vogrincu mjera zadržavanja određena i zbog mogućnosti ponavljanja djela.

Osumnjičenici su se tijekom istražnog saslušanja branili šutnjom

Na pitanje novinara za što ga se terereti Danijel Trupković, još uvijek aktulani županijski vijećnik, ulazeći u "maricu" samo je kratko dobacio: "Ni sam ne znam".

Do potpunog zaokreta u slučaju brutalnog premlaćivanja Marka Jovkovića došlo je tek nakon što je mladića u karlovačkoj bolnici posjetila premijerka Jadranka Kosor.

Do tada su liječnici tvrdili da pretučeni mladić ima lake tjelesne ozljede, a policija je nasilnike tek prekršajno prijavila zbog osobito drskog ponašanja. U međuvremenu su ozljede prekvalificirane u teške, a policija je podnijela kaznene prijave za navedena djela za koje je zapriječena kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine.

Prije samo dva dana Gradski odbor HDZ-a izbacio je Vogrinca i Trupkovića izbacio ih je iz stranke, o čemu je Jutarnji prvi izvijestio. Prije nekoliko mjeseci, zbog ranijih nestašluka, iz stranke je izbačen mladi Željko Goršić.

Pretučeni Marko Jovković kobne se kobne noći onesvijestio od batina te ima slomljen nos i brojne masnice po tijelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:00