VELIKA POLICIJSKA AKCIJA

FOTO: PAO ŠVERCER ORUŽJA IZ DONJEG MIHOLJCA Kod sebe je imao preko 40 pušaka i pištolja, više od 9.000 komada streljiva, eksploziv i Viagru

 
 Vlado Kos / CROPIX

Čak 20 automatskih pušaka, 14 pušaka raznih kalibara i marki, 12 pištolja, preko 100 spremnika, 9200 komada streljiva, prigušivači, optike, tromblonski nastavci, sporogoreći štapin, eksploziv, barut..., pronađeni su u velikoj policijskoj akciji na području Osječko-baranjske županije, koja je rezultirala uhićenjem jedne osobe i podizanjem kaznenih prijava protiv još dvije osobe.

Renato Vince, voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU osječko-baranjske izvijestio je kako je riječ o šestomjesečnom kriminalističkom istraživanju nad 28 osoba u cijeloj Hrvatskoj u čemu je sudjelovalo 13 policijskih uprava. Počinjeno je 25 kaznenih djela i sedam prekršaja, a druge policijske uprave koje su sudjelovale u ovoj akciji postupke će pokrenuti na svome području.

- Organizator nabave oružja bio je 55-godišnjak s područja Donjeg Miholjca, koji je oružje prodavao putem oglasnika i na druge načine s isključivim motivom zarade. Njega smo priveli, a nije nam od ranije poznat po kaznenim djelima - rekao je Vince dodavši i kako kaznene prijave idu i protiv 54-godišnjak s područja Baranje i 41-godišnjaka iz okolice Donjeg Miholjca koji su bili kupci oružja koje kao građani ne mogu posjedovati niti dobiti dozvolu.

- Porijeklo oružja je djelomično iz vremena Domovinskog rata, ali ima i nešto modernijeg koje nije s našeg područja. Nama je najvažnije da smo oružje uklonili s ulice - rekao je Vince.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:44