DRAMA U VEČERNJIM SATIMA

FOTO: PONOVNO PUCNJAVA U ZAGREBAČKOJ DUBRAVI Iz vatrenog oružja propucano kombi vozilo, policija u službene prostorije dovela šest osoba

  
 Ranko Šuvar / CROPIX

Opet je došlo do pucnjave na zagrebačkim ulicama. Ovoga puta do pucnjave je došlo u Dubravi, u Ulici IX. Novoselski odvojak. Iako su neki stanari iz susjedstva spominjali da se čula rafalna paljba, kao i da su se u to vrijeme, nešto poslije 19 sati na ulici igrala i djeca, nitko nije ozlijeđen.

Kako je službeno priopćila Policijska uprava zagrebačka, oni su dojavu o pucnjavi na spomenutoj adresi u Dubravi zaprimili u 19.15 sati.

- U službene prostorije dovedeno je šest osoba. Nitko nije ozlijeđen. Oštećen je jedan automobil. Slijedi očevid i kriminalističko istraživanje, kratko je navedeno u policijskom priopćenju.

FOTOGALERIJA: Pucnjava u Dubravi

Iako policija tek treba utvrditi što se zapravo dogodilo, tko je na koga pucao i s kojim motivom, pojavile su se informacije da bi ovaj sukob mogao biti povezan s narko miljeom. Prema prvim informacijama, netko je iz automobila pucao po kući i parkiranom bijelom kombiju u IX. Novoselskom odvojku, a upravo tu je navodno pronađena manja količina marihuane.

Na mjesto događaja izišla je policijska ekipa za očevide kako bi se fiksirali tragovi. Zbog toga je blokirana gotovo cijela ulica. I dok je na terenu trajao očevid u policijsku postaju privedeno je šest osoba koje se povezuju s ovom pucnjavom. Policija u utorak navečer nije željela iznositi nikakve detalje ni o privedenim osobama, ni o smjeru u kojemu ide započeto kriminalističko istraživanje.

Također nije bilo moguće dobiti potvrdu je li se radilo o rafalnoj paljbi iz automatskog oružja ili su ispaljeni pojedinačni hici iz pištolja.

Ovo je već treći okršaj vatrenim oružjem koji se dogodio na zagrebačkim ulicama u posljednjih nekoliko tjedana. U rujnu se najprije pucalo na Vukomercu. I u tom slučaju napadači su iz automobila sasuli paljbu po jednoj kući, a onda su osobe iz kuće uzvratile paljbom iz kalašnjikova. Sve se to događalo nasuprot tamošnje osnovne škole i pravo je čudo da nitko od djece nije nastradao. Ispostavilo se da se radilo o obračunu dva suprotstavljena romska klana.

I tek što se utišala bura oko te pucnjave, usljedila je nova u kojoj su opet sudjelovala dva druga posvađena romska klana. Do pucnajve je došlo kada su, vozeći se automobilima, upali u prometni čep kod križanja Avenije Vukovar i Avenije Marina Držića, u neposrednoj blizini Autobusnog kolodvora. Jedan sudionik pucnjave tom je prilikom ranjen. U oba slučaja policija je privela umiješane osobe te su protiv odgovornih pokrenuti kazneni postupci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:29