NESREĆA

FOTO: POTRESNA ISPOVIJEST REDOVNIKA KOJI JE POMAGAO UNESREĆENIM DJEČACIMA Emotivni fra Božo opisao trenutak nestanka mladića za kojim svi tragaju

 
na fotografiji gore desno: fra Božo Duvnjak
 CROPIX

Gvardijan franjevačkog samostana na otočiću Visovcu fra Božo Duvnjak koji je pomogao u akciji spašavanja četvorice mladića koji su se pod još nerazjašnjenim okolnostima našli u vodi Visovačkog jezera otkrio je za HRT kako je čuo zapomaganje dječaka da tone.

- Dvadeset minuta do 18 sati, čujem: 'Upomoć! Tonem!. Ja sam mislio da su se zezali, ali kad na to čovjek kaže 'upomoć' ja idem upomoć. Dođem tu, pogledam, vidim da dečko mlati rukama, nogama. Neki viču: 'Šime, pomozi mu!', a čujem i: 'Ne znam, nisam ni ja siguran'. Ja brže krenem dolje, palim brod, dođem ovdje - potonuo, rekao je Duvnjak.

- Samo sam gore iznad našao dvije papuče. Brod je bio okrenut, dodao je.

Podsjetimo, od subote navečer traje intenzivna potraga za 16-godišnjim mladićem F.S. iz Laškovica koji je nestao u Visovačkom jezeru nakon što se iz još nepoznatih razloga u 17:50 sati prevrnuo plastični čamac na vesla na udaljenosti tek 20-ak metara od otočića Visovca, na kojemu se nalazi samostan.

U čamcu su bila četiri prijatelja i vršnjaka. Do obale otočića uspjeli su doplivati dva mladića iz Skradina P.U. i M.Ž. te I.Š. iz susjednih Dubravica, dok se 16-godišnjaku iz Laškovice od tada gubi svaki trag.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:22