OZLIJEĐENA DVOJICA VATROGASACA

FOTO Požar u Vodicama: Vatrogasci izbjegli smrt skokom iz kombija u plamenu!

Vatrenu stihiju gasilo je 85 ljudi, 4 kanadera i helikopter. DUZS je u 20 sati javio kako je požar stavljen pod kontrolu
Vodice, 100912.Veliki sumski pozar u podrucju Kovca u zaledju Vodica kod mjesta Gaceleze, gase 5 kanadera i preko 50 vatrogasaca. Zbog miniranog terena vatrogasci ne mogu sici sa ceste. Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Nikša Stipaničev / CROPIX

VODICE - Dva su vatrogasca lakše ozliijeđena prilikom gašenja velikog šumskog požara koji je danas izbio na području Kovca u zaleđu Vodica nedaleko od Gaćeleza. Zapovjednik JVP Šibenik Darko Dukić kaže kako je riječ o lakšim opeklinama i gutanju dima te kako je ozlijeđene zbrinula Hitna pomoć.

Kako javlja RTL , dvojica vatrogasaca su iskakanjem iz vatrogasnog kombija (na slici gore) u zadnji trenutak izbjegla sigurnu smrt.

- Iako se govorilo da je riječ o miniranom području te informacije nisu točne. Detonacije koje su se čule vjerojatno su zaostale bombe koje su trijekom rata padale na to područje - kaže Dukić.

S vatrenom stihijom se na terenu borilo 85 vatrogasaca iz Šibenika i Zadra, a potporu su imali i iz zraka, javlja DUZS.

- U gašenju je sudjelovalo oko 20 vozila, četiri kanadera i jedan airtaktor - kaže zapovjednik Dukić.

DUZS je u 20 sati javio kako je požar stavljen pod kontrolu. Izgorjelo je oko 150 hektara šume smreke, trave i niskog raslinja.

Gori u Ostrovici, svi kanaderi u Vodicama

U miniranom području u Budaku gori hrastova šuma, na terenu su pripadnici DVD-a Stankovci,ali s obzirom da ne mogu djelovati upućena su i dva air tractora. Zaprimljena je i dojava o požaru u Ostrovici. U blizini kuća gori hrastova šuma.

Na terenu su djelatnici JVP Benkovac, a pozvane su i zračne snage. Zbog požara u Vodicama na kojem djeluju četiri kanadera i dva air tractora, trenutno je nemoguće dobiti kanader, koji je pod hitno zatražen, javljaju zadarski vatrogasci. (M. K.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:31