BUKTINJA

FOTO: POŽAR U ZABOČKOJ REGENERACIJI Vatra ugašena, ali riječ je o jednom u nizu požara, direktor tvornice: 'Razmišljamo o reviziji poslovnog modela'

 
 Facebook

U tvornici tekstila Regeneracija u Zaboku u četvrtak oko 19.24 sati izbio je požar, a vatra se proširila proizvodnim pogonom, piše Zagorje.com.

Vatrogasci su dojavu zaprimili od samih radnika koji su u roku 2 minute izašli na intervenciju. Požar je ugašen, a na intervenciji su bili DVD Zabok, DVD Špičkovina i Zagorska javna vatrogasna postrojba Zabok. Drugi je to požar ove godine, 23. svibnja je također došlo do požara na jednom od radnih strojeva.

Direktor Regeneracije Anđelko Švaljek potvrdio je za Zagorje.com da je požar buknuo u odjelu za recikliranje tekstilnih vlakana i proširio se na komoru i ulazni dio filc linije. U odjelu se nalazilo šest radnika koji su brzo reagirali i srećom brzo pobjegli van te nitko nije ozlijeđen. Postojala je opasnost da se vatra proširi na ostale linije i krov.

- Bojimo se kako će ova godina završiti, prošle godine smo imali jedan slični požar. a unatrag četiri godine u kojima se bavimo recikliranjem tekstilnog otpada, preradom rabljene odjeće i na taj način proizvodnjom vlastite imovine, broj požara je narastao. Bojim se da ćemo morati ozbiljno razmisliti o reviziji poslovnog modela uz sve organizacijske tehničke, sigurnosne, mjere - rekao je Švaljek.

Prema njegovoj procjeni šteta je oko 200-300 tisuća kuna. U izjavi se također ispričao sumještanima na plašenju i zahvalio je radnicima koji su odlično reagirali. Dodao je da šteta nije velika, ‘ali je jedna u nizu i slijedit će izlazne strategije’.

- Neće biti dramatičnih promjena. Vjerujem da ćemo poziciju i tradiciju Regeneracije od 60 godina zadržati kao i poziciju važnog proizvođača izolacijskih materijala u europskim okvirima, ali u programu recikliranja morat ćemo napraviti neke bitne promjene, da li je to totalno napuštanje, dislokacija - vidjet ćemo - rekao je Švaljek.

Uzrok požara bit će utvrđen nakon očevida, kao i razmjeri štete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:01