20 KILOGRAMA TRAVE

FOTO: RAZBIJEN NARKO LANAC U ISTRI Policija: 'Jedna od najvećih zapljena u zadnje tri godine'

Pula, 300914.PU Istarska odrzala je danas press konferenciju povodom zapljene 20kg marihuane. Marihuana jepronadjena kod 2 Porecana i jednog drzavljanina Srbije. Uz marihuanu oduzeto je jos i 9 mobitela, 1 laptop te jedna precizna vaga. Na fotografiji: zapljenjena marihuana.Foto: Danijela Peracic / CROPIX
 Danijela Peračić / CROPIX

PULA - Zaplijenjenih više od 20 kilograma marihuane rezultat je višemjesečne akcije istarske policije, koja je u subotu kraj Tinjana okončana uhićenjem četiri osobe, a riječ je o jednoj od najvećih zapljena "trave" u Istri u zadnje tri godine.

Voditelj Službe organiziranog kriminaliteta istarske policije Mile Orešković kazao je na konferenciji za novinare u Puli kako su u subotu navečer na parkiralištu u mjestu Milinki kraj Tinjana zatečeni dvojica 36-godišnjaka i 24-godišnjak s područja Poreča te 42-godišnji srbijanski državljanin.

Policija je u koferima 42-godišnjaka iz Šida pronašla 20 kilograma i 11 grama marihuane, za koju je utvrđeno da nije nabavljena na području Hrvatske.

Pretragom četiri kuće, dva osobna vozila i jednog plovila na području Istre policija je zaplijenila još 20 grama marihuane, 148.450 tisuća kuna, 1550 eura, 19 američkih dolara za koje pretpostavlja da potječu od preprodaje droge, te devet mobitela i jedno prijenosno računalo.

Četvorica osumnjičenih, koji nisu ranije prijavljivani za kaznena djela, privedeni su u policijsku postaju pod sumnjom za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Načelnik sektora krim policije PU istarske Enes Bečić istaknuo je kako se radi o jednoj od najvećih zapljena marihuane u Istri u zadnje tri godine, ustvrdviši kako bi njezina vrijednost, da je završila na narko tržištu, u uličnoj prodaji iznosila oko milijun kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:17