POKRAJ POREČA

FOTO: SILOVITA EKSPLOZIJA BANKOMATA Snažna detonacija probudila mještane u gluho doba noći, pogledajte što je ostalo od supermarketa

 
 Goran Sebelic / CROPIX

Na Poreštini ponovno eksplozija bankomata. U noći s ponedjeljak na utorak eksplodirao je bankomat u Taru koji je postavljen u sklopu supermarketa Tommy koji je probudio sve okolne mještane. Policija je zaprimila dojavu oko 3.45 sati, a kako navodi istarska policije, srećom nitko nije ozlijeđen.

- Policijski službenici na mjestu događaja obavljaju očevid te intenzivno tragaju za nepoznatim počiniteljima, poručili su jučer iz Policijske uprave Istarske.

Inače, na Poreštini je ovo počeo biti sasvim uobičajeni događaj, odnosno način krađe bankomata. I bankomat u Taru nije prvi put tako nešto doživio. Slično se već dogodilo lani u svibnju.

Počinitelji većinom koriste smjesu plina koju najvjerojatnije pomoću cijevi ubace u bankomat, a potom ju detoniraju električnim upaljačem. Tako je u Poreču u svibnju dignut u zrak bankomat u naselju Materada, potom krajem srpnja u Funtani, nastradao je i onaj u Tinjanu, a eksplozije bankomata bile su i u Rovinju i Pazinu. Zanimljivo, sve se događaju oko tri ujutro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:11