POKUŠAJ UBOJSTVA

FOTO: ŠOKANTNI DETALJI KRVAVOG OBRAČUNA NA KARLOVAČKOJ TRŽNICI Pijani suprug ubadao je ženu nožem u grudi i trbuh pred kćerkom

 Robert Fajt / CROPIX

Dubravko Vrbanić (47) iz Draganića lovačkim je nožem izbo svoju suprugu Biserku u ponedjeljak je oko 10.24 h na parkiralištu karlovačke tržnice.

Nije uspio u svojem naumu da je ubije jer ga je u tome, prema riječima svjedoka, spriječio sin koji mu je uzeo nož, kao i slučajni prolaznici koji su ženu unijeli u obližnju sportsku kladionicu te joj tako spasili život. Obiteljskoj tragediji, osim sina u dvadesetim godinama, svjedočila je kći srednjoškolske dobi, kao i mnogi Karlovčani koji su se u kobnom trenutku našli u tom dijelu pješački prometnoga grada.

Njegov crni Golf 4 nije stao na označeno parkirno mjesto, nego se zaustavio desetak metara prije izlazne rampe. Iz njega su u naguravanju izašli muškarac i žena.

- Vidio sam njihovo naguravanje, a onda sam primijetio nož u njegovoj ruci. Siguran sam da ju je ubo barem tri puta - kaže nam svjedok koji se tada našao u neposrednoj blizini.

Karlovac, 060317.
Oko 10:30 sati na parkiralistu karlovacke trznice muskarac srednjih godina u automobilu Golf karlovackih registracija izbo je svoju suprugu nozem koja je ranjena pobjegla u obliznju kladionicu Germania. Zena je prebacena u bolnicu na operativni zahvat, a policija vrsi ocevid na mjestu dogadjaja.
Na fotografiji: Noz.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
CROPIX

Branila se i bježala

Koliko je Dubravko bio odlučan pod svaku cijenu usmrtiti jadnu ženu, toliko se ona branila i bježala, pa su svojim tijelima oštetili susjedno vozilo marke Ford Focus.

- Pio sam kavu u kafiću, gosti su mi rekli da muškarac nožem hvata ženu i da su mi otkinuli retrovizor i napravili udubljenje na stražnjem dijelu - rekao nam je vlasnik vozila Mario Sabljak.

Sve je vrijeme pokraj njih bila kći, no oca nije mogla odvratiti od nauma glasnim jaucima i povicima da pusti mamu, a bila je fizički preslaba da mu se suprotstavi. Odnekud se pojavio sin, koji ga je zadržao toliko da majka otrči desetak metara prema kladionici Germania. Dva metra prije vrata, pala je u nesvijest. U tom trenutku iz kladionice je izlazio Nenad Tvrdinić.

- Čuo sam vrisak, ali sam mislio da plače dijete. Kada sam otvorio vrata, vidio sam je da pada, evo, baš tu, dva metra od vrata. Jedan gospodin koji je također bio u kladionici pomogao mi je da je uvučemo unutra. Mislili smo je posjesti, ali smo vidjeli da nije pri svijesti, pa smo je polegli. Prvotno sam mislio da ju je netko istukao, no bila je sva krvava po trbuhu i grudnom košu, zaključio sam da je ubodena možda pet, šest puta. Vidio sam kroz vrata da taj muškarac pada, pa se diže, pa ga sin hvata, nije ga tukao, samo ga je zadržavao, onesposobio. Mala je vikala: ‘Tata, što si mi to napravio od života’, a on je hladno odgovorio pitanjem: ‘A što je ona meni napravila’. Onda je došla Hitna i preuzela je - rekao nam je svjedok Nenad Tvrdinić.

Bio je vidno pijan

Djelatnik zalagaonice naslonjene na kladionicu kaže nam da je nasilnik bio vidno pijan, a možda i na tabletama.

- Jedva je stajao na nogama, padao je koliko je bio pijan i totalno odsutan i tupog pogleda. Stigao je do lokala i tu se naslonio na moju reklamu. Čekao je policiju kao da se ništa nije dogodilo. Za to vrijeme kći je plakala i vikala na njega što je napravio, a on je sve vrijeme bio prilično miran, samo ju je lagano odgurivao od sebe. Policija ga je uvela unutra i pitala za nož, a on je rekao: ‘Nemam niš’. Pitali su ga što je napravio, a on je rekao: ‘Ispikal sam ju’. Stavili su mu lisičine na ruke na leđima, a on se požalio da su ga previše stegnuli te da ih malo otpuste - priča nam svjedok.

Na mjesto događaja stigle su i ekipe za očevid PU karlovačke koje su ogradile prostor zločina. Istragu vodi Dubravko Skolan, zamjenik županijske državne odvjetnice, koji je potvrdio da je riječ o obiteljskom nasilju.

Na mjestu događaja zatekli smo i susjede obitelji Vrbanić. Oni su nam rekli kako je Biserka prije nekih osam dana napustila supruga, ali nisu znali zašto i kamo je otišla. Ona je bila domaćica, a on je radio kao šumarski radnik.

- Nikada nismo čuli da su imali kakvih problema ili da je on bio nasilan prema njoj, živjeli su normalnim životom, kao i svi mi u Draganiću - kažu nam susjedi.

U parkiranom Golfu na stražnjem sjedalu ostala je bijela ženska torbica, a u prtljažniku nož kojim je Dubravko počinio ovaj grozni zločin. Koliko smo uspjeli zapaziti, riječ je o lovačkom nožu s oštricom od kojih dvadesetak centimetara. Na asfaltu, kraj stražnjeg desnog kotača, odbačena je futrola. Sve okolnosti ove obiteljske tragedije koja je potresla Karlovac bit će poznate nakon kriminalističke istrage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 07:51