DOBILI DOJAVU

FOTO: SPRIJEČEN SUKOB HULIGANA UOČI UTAKMICE U KRANJČEVIĆEVOJ 'Zatekli smo ih kod Doma sportova, čim su nas vidjeli, bacili su drvene letve'

 
Ilustracija
 CROPIX / CROPIX

Nakon što je splitska policija dojavila zagrebačkoj da u metropolu na utakmicu Lokomotive i Hajduka stiže veći broj navijača Torcide, pravovremeno je spriječen huliganski sukob.

Kako je izvijestio Goran Karnovšek, voditelj Službe za osiguranja, pojačano su opservirali pojedina područja s naglaskom na zone uobičajenog kretanja i boravka navijača. Pa su tako prije utakmice u Kranjčevićevoj u nedjelju oko 15 sati u zoni Doma sportova zatekli 14 osoba koji su, čim su uočili policajce, odbacili dvije drvene letve i pirotehničko sredstvo.

PUZ

Sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima osobe su zadržali i preventivno doveli u službene prostorije, dok su za vrijeme postupanja u široj zoni policijski službenici zamijetili i od ranije poznate navijače drugog kluba, čime je vjerojatno, ističe Karnovšek, spriječen njihov sukob.

No to nije sve. Prije utakmice policajci su u autobusu zagrebačkih oznaka koji je prevozio 50-ak gostujućih navijača pronašli vrećicu s 20 pirotehničkih sredstava (dvije signalne rakete i 18 ručnih baklji). Vlasnik nedozvoljenih sredstava je 27-godišnji muškarac koji je zbog toga prepraćen na Prekršajni sud.

Također, sankcioniran je i 21-godišnjak koji je tijekom utakmice na istočnoj tribini zapalio pirotehničko sredstvo i pružao otpor policijskim službenicima prilikom privođenja pa je na kraju svladan uz uporabu sredstava prisile odveden na kriminalističko istraživanje. Iz šire zone stadiona u policijske prostorije dovedene su još tri osobe - dvije zbog droge i jedna zbog pirotehničkog sredstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:46