UŽAS NA A1

FOTO: STRAŠNA TRAGEDIJA NA AUTOCESTI IZMEĐU KARLOVCA I ZAGREBA Vojni policajac poginuo nakon što je izašao iz vozila parkiranog u zaustavnoj traci

 
 Ronald Goršić / CROPIX

Oko 14.30 na 27 kilometru autoceste Zagreb-Karlovac dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je život izgubila jedna osoba.

Kako doznajemo, na zaustavnoj traci stao je konvoj vojnih vozila, iz jednog vozila izašao je vojni policajac, a na njega je naletjelo civilni kamion.

Nažalost, vojni policajac je na mjesto poginuo.

HAK javlja da na autocesti A1 između čvorova Karlovac i Jastrebarsko u blizini odmorišta Draganić u smjeru Zagreba promet teče usporeno u koloni od oko 5 km, zbog prometne nesreće.

FOTOGALERIJA: Vojni policajac poginuo na autocesti između Zagreba i Karlovca

O cijelom slučaju oglasio se i MORH:

Pripadnik Pukovnije vojne policije smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 11. rujna 2019. oko 15 sati na autocesti između Jastrebarskog i Desinca.

Preminuo je od posljedica teških tjelesnih ozljeda koje je zadobio uslijed udara civilnog kamiona na zaustavnom traku.

Nesreća se dogodila prilikom obavljanja službene zadaće praćenja kolone borbenih oklopnih vozila Hrvatske kopnene vojske.

Ministarstvo obrane izražava žaljenje zbog nesretnog događaja i izražava sućut obitelji - stoji u priopćenju MORH-a.

Kako su naknadno izvijestili, radi se o pripadniku Pukovnije vojne policije, pozorniku Josipu Periću. Smrtno stradali pripadnik Hrvatske vojske rođen je 1994. godine u Virovitici. Pristupio je Hrvatskoj vojsci 2014. godine. Tijekom vojne službe bio je pripadnik Pješačke pukovnije i Bojne Vukovi, a od 2016. pripadnik je Pukovnije vojne policije. Pozornik Perić bio je uzoran vojnik, a za svoj rad i uspješno izvršavanje zadaća bio je pohvaljivan i ocjenjivan najboljim ocjenama, naglašavaju u MORH-u.

Sućut obitelji Perić uputio je i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:49