ŽIVOT MU SPASILA KACIGA

FOTO Tijekom gašenja požara u Varaždinu ozlijeđen vatrogasac (49): Greda s krovišta mu pala na glavu

VARAŽDIN - Vatrogasac (49) je lakše ozlijeđen tijekom gašenja požara koji je jutros oko 8 sati buknuo u skladištu jedne trgovine u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu. Nakon što mu je pružena pomoć u varaždinskoj bolnici pušten je kući.

Neslužbeno smo doznali da vatrogasac nije ozbiljnije ozlijeđen i da je, nakon što mu je pružena pomoć u varaždinskoj bolnici, sa schanzovim ovratnikom pušten kući. Spomenuti vatrogasac, koji se u trenutku nesreće nalazio unutar skladišta pokušavajući s kolegama zaustaviti vatrenu stihiju koja je nemilosrdno gutala cijeli prostor, ozlijeđen je nakon što se jedna greda odvojila od krovišta kuće i pala mu na glavu.

49-godišnji profesionalni vatrogasac bio je pravilno zaštićen kacigom tako da srećom nije osjetio teže posljedice udarca. Njegovi kolege su odmah primjetili što se dogodilo i izvukli ga iz prostorije te je odmah prevezen u bolnicu gdje je utvrđeno da je na sreću samo lakše ozlijeđen pa je pušten na kućnu njegu.

Požar su inače gasile čak četiri ekipe vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Varaždin. Dvije ekipe su se nalazile u skladištu koje je gorjelo, a druge dvije ekipe su gasile požar iz vana. Gašenje požara trajalo je čak četiri sata i on je konačno ugašen oko 12.30 sati.

Očevici su se navodno pobunili da su vatrogasci na mjesto događaja došli sa priličnim zakašnjenjem ali te su priče iz Javne vatrogasne postrojbe odlučno demantirali.

- Krenuli smo na mjesto požara u manje od minute kako smo dobili dojavu i za manje od deset minuta smo već gasili požar. Mi ne možemo znati da negdje nešto gori ako nam to ljudi ne jave, ali čim nam jave možete računati da će dežurna ekipa krenuti na mjesto događaja u manje od minute nakon dojave - poručili su iz varaždinskog JVP-a.

Na mjestu događaja trenutno se provodi očevid kojim bi se trebali utvrditi uzroci i okolnosti nastanka požara, te visina materijalne štete nastale požarom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:49