VELIKA AKCIJA

FOTO: U RIJEČKOJ LUCI PALI ŠVERCERI Otkriveno 45.000 šteka krijumčerenih cigareta vrijednih 19 milijuna kuna

Kontejner je krenuo iz luke Jebel Ali u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 5. ožujka te je pretovaren na drugi brod na Malti, a u Rijeku je stigao 10. ožujka
Rijeka, 130315.U cetvrtak je na kontejnerskom terminalu Brajdica zaplijenjeno 45000 steka cigareta marke M and J, procjenjene vrijednosti 19 milijuna kuna. Predstavnici carine i policije odrzali su press konferenciju na terminalu Brajdica na kojoj su iznijeli detalje ove zaplijene.Foto: Tea Cimas / CROPIX
 Tea Cimaš / CROPIX

RIJEKA - U kontejneru u riječkoj luci u četvrtak je otkriveno 45.000 šteka krijumčarenih cigareta, vrijednih 19 milijuna kuna, a deklarirane su kao uredski namještaj i oprema za urede, priopćeno je na dnašnjoj konferenciji za novinare na kontejnerskom terminalu Brajdici u Rijeci.

Ravnatelj Carinske uprave Zlatko Grabar ocijenio je da je to još jedan uspjeh te uprave u suzbijanju sive ekonomije, dodajući da nije riječ o sivoj, nego o crnoj ekonomiji.

"Pri ovom otkrivanju koristili smo isključivo svoje znanje i opremu", rekao je Grabar.

Istaknuo je da je to u posljednjih desetak godina jedna od najvećih zapljena cigareta koje su, po procjeni, trebale završiti na tržištu Europske unije, a dio bi vjerojatno ostao u Hrvatskoj.

Načelnik Sektora kriminalističke policije primorsko-goranske Policijske uprave Željko Kruneš rekao je da je kontejner pregledan na temelju odobrenja Općinskoga državnog odvjetništva u Rijeci te kako je utvrđeno da je iza prvih nekoliko redova u kojima su bili kišobrani 900 kutija s 14.500 šteka cigareta "M&J".

Dodao je da je to rezultat "uhodane suradnje carine i policije" koja će se nastaviti.

Pomoćnik pročelnika riječke Carinarnice Andrej Franulović rekao je da je taj kontejner krenuo iz luke Jebel Ali u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 5. ožujka te je pretovaren na drugi brod na Malti, a u Rijeku je stigao 10. ožujka.

Primatelj robe iz kontejnera, po deklaraciji, bila je tvrtka u BiH. Franulović je rekao da je taj kontejner, po stručnim kriterijima, označen kao rizičan i da je izdvojen, a rendgenom je utvrđeno da je u njemu različita roba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:22