NESRETNI GORAN MILAŠINOVIĆ

FOTO: 'UPALI SU U KUĆU MOJE BAKE, IZVELI ME U DVORIŠTE I NEPRESTANO TUKLI' Ispovijest pogrešno osumnjičenog zaštitara za pljačku kod Osijeka

 

Bila su to 24 sata koja bi najradije zaboravio. No, Goranu Milašinoviću, 38-godišnjaku iz Podvinja, prigradskog naselja Slavonskog Broda period od utorka od 18 sati, kada je u kuću njegove 85-godišnje bake s kojom živi upala specijalna policija kako bi ga uhitili zbog sumnje da je dan ranije sudjelovao u oružanoj pljački kod Koprivne, do srijede u 17,45 sati kada je pušten iz PU osječko-baranjske, jer je istraga pokazala da nije bio umiješan u ovaj zločin, zauvijek će ostati urezan u pamćenje.

- Ne bih to nikada i nikome poželio. Iza mene je jedno strašno neugodno iskustvo koje ću pamtiti cijeli život, a samo zato što me je netko lažno prijavio - kazao nam je Goran, koji je u utorak nešto poslije 15 sati došao kući s posla u pogonu jedne Mesne industrije u kojoj radi i odmarao se od napornog radnog dana.

- Bilo je to kao u filmovima. Odjednom su upali u kuću specijalci, nisam se ni snašao, a već su me bacili na pod i stavili mi lisice na ruke. Nakon toga su me iznijeli u dvorište i opet bacili na tlo, pri čemu su me tri puta pitali gdje mi je puška, a ja sam im svaki put odgovorio da nemam pušku. Na svaki taj moj odgovor dobio sam udarac u glavu, a jedan od njih udario me i nogom u kuk. Sve je prestalo kada je došao policijski inspektor, a onda su me odvezli u Đakovo, gdje sam ostao do negdje 22,30-23 sata, nakon čega su me prebacili u Osijek na ispitivanje. Ja sam im odmah rekao da sam u ponedjeljak u vrijeme kada se taj napad na zaštitare dogodio bio na poslu. Mogli su to vrlo jednostavno i brzo provjeriti, no iz nekih svojih razloga odlučili su me držati puna 24 sata, a onda su me pustili. Izašao sam iz Policijske uprave u 17,45 sati, taman da ulovim autobus za Slavonski Brod koji je iz Osijeka kretao u 18 sati - ispričao je Goran što se događalo u vrijeme dok je bio pod nadzorom policije.

Podsjetimo, Goran je skupa s drugim uhićenikom, a protiv kojega je u međuvremenu podignuta kaznena prijava, Ilijom Ć. (23) sve do pred kraj srpnja ove godine radio u zaštitarskoj tvrtki Aleph Tau iz Slavonskog Broda, istoj onoj čiji su zaštitari u ponedjeljak napadnuti i ranjeni kod Koprivne u oružanoj pljački novca od utrška iz NTL-ovih trgovina. Njih su dvojica prije tri mjeseca morali otići iz tvrtke zbog sumnje vlasnika da su sudjelovali u otuđenju 66.000 kuna, koji su nestali kroz tri ponedjeljka za redom.

S obzirom da je policija putem forenzičkih tragova na mjestu napada na zaštitare došla do dokaza koji su upućivali prema Iliji Ć., očito su mislili da je u tome sudjelovao i Milašinović. No, ta se pretpostavka pokazala pogrešnom.

- Nisam ukrao ni kune niti od tih 66.000. To je bila situacija, kakve su se znale i ranije događati, da je tri ponedjeljka za redom nestala po jedna vrećica novca, a onda su nam u firmi rekli da Ilija i ja to trebamo platiti po pola i da oni neće prijaviti policiji. Nisam na to pristao, nego sam baš inzistirao da se sve prijavi policiji, jer nisam uzeo ni kune. Nakon toga su sve prijavili policiji, a meni ponudili sporazumni raskid ugovora. Nedavno sam o tom slučaju dao iskaz i to je sada na DORH-u, ali ja, ponavljam, s time nemam ništa. Nakon toga pronašao sam drugi posao, a Iliju više od tada nisam ni vidio ni čuo, niti imam bilo kakav njegov kontakt – ispričao je Milašinović, koji je najavio da će protiv osobe koja ga je lažno prijavila podnijeti privatnu tužbu, dok se protiv policije neće upuštati u parnicu.

- Kada doznam tko me je lažno prijavio tužit ću tu osobu. Što se tiče policije mogu samo reći da je bilo potpuno nepotrebno i neprimjereno što su me udarali dok sam ležao na tlu vezanih ruku, ali neću ih tužiti. Razumijem ja i te ljude, jer upadaju u kuću nekome tko je za njih sumnjivac i ne znaju što ih čeka unutra, je li ta osoba naoružana... Oni pri tome moraju misliti i na svoju sigurnost, ali to ne opravdava naknadno udaranje. Ipak, unatoč svemu i ''šljivama'' koje su mi od toga ostale, neću ih tužiti – istaknuo je Milašinović, izrazivši i žaljenje zbog ranjavanja zaštitara Marija L. i Krunoslava B., kojega i osobno poznaje, jer su zajedno odrasli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 00:13