TEŠKA NESREĆA

FOTO: UŽAS NA PRUŽNOM PRIJELAZU U BLIZINI DUGE RESE Mladi bračni par poginuo nakon silovitog naleta teretnog vlaka na njihov automobil

    AUTOR:
    • Hina,
    • Mario Pušić,
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.02.2018. u 13:20

Robert Fajt / CROPIX

 

Dvije osobe smrtno su stradale u strašnoj nesreći koja se u nedjelju u 12 sati dogodila na pružnom prijelazu u Donjem Zvečaju nedaleko Duge Rese.

Prema informacijama iz karlovačke policije vlak je udario u osobno vozilo Renault Megane koje je prometovalo lokalnom cestom koja na tom dijelu prelazi preko pruge. Riječ je o prijelazu koji je obilježen zvučnom i svjetlosnom signalizacijom.

U tijeku je policijski očevid na mjestu događaja nakon kojega bi trebale biti poznate okolnosti nesreće.

Prema informacijama s mjesta događaja koje donosi KAportal, prije udara čula se glasna sirena iz lokomotive, a nakon udara zvukovi kočenja i struganja. Teretni vlak uspio se zaustaviti tek 200 metara dalje, u teško pristupačnom usjeku, a s njime i vozilo koje je gurao. Ekipa hitne medicinske službe i vatrogasci koji su ubrzo stigli, nažalost, nisu bili od pomoći, jer su ozljede bile preteške.

 

Na mjesto teške prometne nesreće na očevid je izišao i zamjenik državnog odvjetnika Dubravko Skolan. Do završetka očevida, izvlačenja tijela dvoje poginulih iz vozila, te uklanjanja vozila s pruge, željeznički promet od Duge Rese prema Rijeci je u prekidu.

U osobnom vozilu karlovačkih registracija je, prema nesluženim informacijama mještana Donjeg Zvečaja, bio mlađi par koji ima vikendicu u vikend naselju uz Mrežnicu, kamo je vodila cesta poslije pružnog prijelaza. Vikendicu su navodno kupili prije samo mjesec-dva.

Pruga je na mjestu nesreće, inače, prekrivena snijegom.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo