VATRENA STIHIJA

FOTO: VATRA GUTALA HOTEL 'MIRNI KUTAK' U OTOČCU Požar izbio na gornjem katu, gasi ga više od 30 vatrogasaca, goste su evakuirali u - autobus

 
 TV Loki

U hotelu Mirni kutak u Otočcu u srijedu oko 20:20 sati izbio je požar, piše Glas Gacke.

Vatra se pojavila na gornjoj etaži hotela u vlasništvu Franje Markovića, a na mjesto događaja ubrzo je stiglo više od 30 vatrogasaca u 10 vatrogasnih vozila, i to iz pet vatrogasnih postrojbi. Požar je sada u potpunosti ugašen, a u gašenju su sudjelovali pripadnici DVD Otočac, DVD Sinac, DVD Vrhovine, DVD Brinje i JVP Gospić, priopćila je ličko-senjska policija.

Svi gosti hotela na vrijeme su evakuirani i privremeno smješteni u autobus, a Novi list piše da su svi gosti kasnije privremeno smješteni u hotelu Macola u Korenici. Ličko-senjska policija je javila da se radi o 32 državljana Republike Koreje.

Osim vatrogasaca, do hotela su došli i brojni građani kako bi pomogli.

Vatra je gutala sve pred sobom, a vatrogasci su požar, koji se širio s jednog kraja hotela na drugi, gasili cijelu noć. HRT javlja da jepri pomaganju gašenja lakše ozlijede zadobio zet vlasnika hotela, 44-godišnji Domagoj Tomić, kada je na njega pala gipsana obloga i njen metalni držač.

On je rekao da su gorjele su sobe, namještaj, vrata, sve što je moglo izgorjeti, te da je šteta ogromna.

'Radi se o limenom krovu ispod kojeg je požar zahvatio drvenu građu. Zahtjevna intervencija kojoj je idu u prilog ove niske temperature. U hotelu su bili smješteni turisti koji su noćili ovdje. Oni su odmah evakuirani', rekao je za HRT vatrogasni zapovjednik Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović.

Šteta je velika, a uzrok požara će biti poznat tijekom dana, kada bi ga trebali utvrditi stručnjaci zagrebačkog Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić".

TV Loki

TV Loki

TV Loki

TV Loki

TV Loki

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 20:52