SV. FILIP I JAKOV

FOTO: VELIKI POŽAR U LUCI KOD ZADRA Izgorjelo nekoliko brodica, dvije potonule, nema ozlijeđenih! Zbog zagađenja mora na teren izašli stručnjaci...

 
 Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

U prvim satima utorka (8. svibnja) u luci u Sv. Filip i Jakovu požar je zahvatio brodice na vezu, nitko nije ozlijeđen, a radi ograničavanja onečišćenja mora angažirana je specijalizirana tvrtka koja se time bavi, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

U tijeku je sanacija posljedica požara te utvrđivanje nastale štete, kao i uzroka požara na brodicama u filipjanskoj luci.

U 2.36 sati sati, posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Zadar, službenici zadarske Kapetanije zaprimili su obavijest o izbijanju požara na brodicama na vezu u mjesnoj luci Sv. Filip i Jakov, a dolaskom na poziciju službenici Lučke kapetanije Zadar zatekli su pripadnike Javne vatrogasne postrojbe, koji su gasili vatru na požarom zahvaćenim brodicama, od kojih su dvije već bile potonule.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Na brodicama u trenutku izbijanja požara nije bilo posada.

U cilju ograničavanje onečišćenja mora na poziciji nesreće, Kapetanija je u komunikaciji sa zapovjedništvom Županijskog operativnog centra Zadar angažirali tvrtku za obavljanje komercijalnih usluga uklanjanja onečišćenja iz mora i morskog okoliša, čiji djelatnici su postavili plutajuće brane oko opožarenih i potopljenih brodica.

Uz službenike Lučke kapetanije Zadar, koji na poziciji provode očevidne radnje, istragu o uzrocima izbijanja noćašnjeg požara provode i službenici Policijske uprave Zadar.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:15