PREVEZENI U BOLNICU

FOTO, VIDEO: HOROR NA PAGU S prvog kata kuće otac bacio svoje četvero male djece!

 
 Jure Mišković / CROPIX

Rano jutros je muškarac na Pagu s prvoga kata kuće bacio svoje četvero maloljetne djece. Sve se dogodilo jutros u 6:47. Otac je s visine od šest metara bacio djecu u dobi od 3,5,7 i 8 godina. Kad je policija došla na mjesto događaja, djeca su još bila pri svijesti, javlja Radio Zadar.

Na lice mjesta su odmah poslani policijski službenici i Hitna pomoć iz Paga i Novalje. Djeca su prevezena u zadarsku bolnicu, a otac je priveden i nalazi se u službenim prostorijama policije, javlja Radio Zadar.

Ravnatelj zadarske bolnice dr. Željko Čulina potvrdio je za Zadarski.hr da su rano jutros primili četvero djece s Paga i da su im pružili potrebnu liječničku pomoć.

- Nakon prvog pregleda i obavljenih rendgenskih snimanja mogu reći da je dvoje djece u dobi od 7 i 8 godina zadobilo teže ozljede i oni su smješteni u jedinicu intenzivnog liječenja. Radi se o prijelomima. Drugo dvoje djece u dobi od 3 i 4 godine zadobilo je lakše tjelesne ozljede, ali njihovo stanje je i dalje pod liječničkim nadzorom - kazao je ravnatelj OB Zadar dodavši da će šire informacije o stanju malih pacijenata biti iznesene na konferenciji za medije koja će se održati u bolnici u 12 sati.

Prema neslužbenim informacijama, muškarac koji je svoju djecu bacio sa šest metara visine član je inače problematične obitelji koja se doselila na Pag.

Sve okolnosti i činjenice koje su prethodile navedenom događaju se utvrđuju, a policija će unutar svoje nadležnosti poduzeti mjere kaznenopravne zašite djece.

Prije sjednice Vlade slučaj je komentirala ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

- Prestrašno, ne znam detalje. Nadam se da će djeca biti dobro, iako prve informacije iz bolnice da su djeca dosta ozlijeđena. Pokušavamo iz prvih telefonskih izvida s centrom za socijalnu skrb na Pagu vidjeti koliko im je poznato stanje u obitelji. Poslat ćemo hitan inspekcijski nadzor. Zgranuta sam, užasno mi je žao djece i uopće ne mogu vjerovati da se to maloj djeci može dogoditi, rekla je u prvoj reakciji.

Na pitanje da je riječ o obitelji s problemima i što može reći o tome, ministrica Murganić rekla je da su došli s područja Vitrvitice.

- Centar za socijalnu skrb imao je na neki način nadzor nad starijom djevojčicom iz prvog braka zbog konfliktnih odnosa u smislu nekakvih poremećaja. Nije bilo naznake agresivnosti od strane oca. Pozabavit ćemo se sa slučajem i dat ćemo informacije koliko zaista smijemo i miožemo. Ovo je prestrašan čin. Sada je najvažniji zdravstveno stanje i oporavak djece. Žao mi je djece, rekla je ministrica Murganić na rubu suza, javlja HRT.

Plenković zgrožen monstruoznim činom

Premijer Andej Plenković izjavio je u četvrtak da je zgrožen monstruoznim činom na Pagu, gdje je muškarac jutros bacio svoje četvero malodobne djece s prvog kata obiteljske kuće, istaknuvši da je zajedno s ministrima bio u kontaktu s različitim službama i da potreseni očekuju daljnje vijesti o tom događaju.

"Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić bili su u kontaktu s različitim službama, od župana do policije i bolnice u Zadru, svi zgroženi monstruoznim činom koji se dogodio ovog jutra jer je stradalo četvero malodobne djece", kazao je Plenković na sjednici Vlade.

Istaknuo je da su policijski izvidi u tijeku i da se hitna liječnička skrb pruža u bolnici u Zadru.

"Očekujemo daljnje vijesti o svemu ovome, doslovno potreseni s ovakvim činom koji se do sada, barem ja ne pamtim, nije dogodio", dodao je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:09