UŽAS

FOTO: 'VJETAR JE DIVLJAO, VATRA SE ŠIRILA, A SUSJED PLAKAO KAO MALO DIJETE' U samo 10 minuta u plamenu nestalo krovište kuće u zagrebačkom Stenjevcu

 
 Emil Pavić

U manje od deset minuta cijelo krovište izgorjelo je na obiteljskoj kući u zagrebačkoj ulici Kancelak u ponedjeljak oko podneva. Zahvaljujući promptnoj reakciji vatrogasaca koji su se odazvali na intervenciju, spriječen je požar većih razmjera.

Emil Pavić

Emil Pavić

I dok policijski očevid tek treba započeti kako bi se utvrdile sve okolnosti izbijanja vatrene stihije koja je pričinila na desetke tisuća kuna štete, mještani s nevjericom prepričavaju tragediju.

- Kad smo vidjeli susjeda da plače kao malo dijete dok je nemoćno gledao kako mu vatra guta krovište kuće, pogodilo nas je sve. Vjetar je divljao, vatra se sve jače širila. Na trenutke je izgledalo kao da će izmaknuti kontroli. Ali srećom, zagrebački vatrogasci brzo su došli i unatoč vjetru uspjeli pogasiti buktinju - kaže za Jutarnji list jedan od stanara ulice Kancelak.

Emil Pavić

Drugi, pak, otkriva da je strepio sve do dolaska vatrogasaca hoće li se dom njihovih novopridošlih susjeda uspjeti spasiti na vrijeme.

Sreća u nesreći je da ozlijeđenih osoba nema, a kako neslužbeno doznajemo, u kući su se u trenutku izbijanja požara izvodili radovi na kupaonici. Jesu li oni “kumovali” tragediji ili je, pak, nešto drugo uzrokovalo požar, doznat će se po dovršetku policijskog očevida.

Emil Pavić

Emil Pavić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:09