TRAGEDIJA KOD KOPRIVNICE

FOTO: VOZAČICA NALETILA NA MUŠKARCA KOJI JE LEŽAO PORED CESTE 'Bilo je mračno, nesretnika je pregazila autom, a on je od zadobivenih ozljeda umro'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.07.2018. u 08:48

NIKOLA WOLF / Podravski.hr

Općinsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv vozačice (57) koju se tereti da je u Hlebinama kod Koprivnice 'nesmotreno upravljala osobnim automobilom suviše velikom brzinom koja nije bila prilagođena noćnim uvjetima i gustoći prometa, usljed čega nije mogla na vrijeme zaustaviti vozilo kad je uočila da na prometnoj traci leži 66-godišnji pješak'.

– Osnovano se sumnja da je osobnim automobilom pregazila pješaka koji je zadobio višestruke teške ozljede i preminuo sljedećeg dana – naveli su koprivnički tužitelji, piše Podravski.hr.

Muškarac (66) kojeg je u ožujku ove godine, u nedjelju oko 20 sati, VW Polom pregazila vozačica (57) u Hlebinama podlegao je ozljedama drugi dan, u ponedjeljak, u koprivničkoj Općoj bolnici. Nesretnik je ležao na kolniku kada je na njega polom naletjela vozačica koja nije bila pod utjecajem alkohola.

Vozačica je upravljala neosvijetljenim dijelom Ulice bana Josipa Jelačića u Hlebinama, no nije na vrijeme mogla zaustaviti automobil pred nesretnikom koji je ležao preko desnog kolničkog traka.

U priopćenju Općinskog državnog odvjetništva ne navodi se razlog zbog kojeg je stradali muškarac ležao na cesti. Mediji su ranije nagađali da je bio pod utjecajem alkohola, ali to nije potvrđeno. Niti je – kako se čini – razlog nesretnikova ležanja na cesti utjecao na kaznenu odgovornost vozačice.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo