SVE JE ZAPLIJENJENO

FOTO: ZAGREBAČKI POLICAJCI OSTALI U NEMALOM ŠOKU KAD SU UPALI U STAN U CENTRU Tražili su drogu, a onda shvatili da su došli u pravi zmijski brlog

 
kraljevska kobra, arhivska fotografija
 Ranko Šuvar / CROPIX

Slijedeći trag droge, točnije marihuane i MDMA koje su kolale diljem Zagreba, zagrebački kriminalisti naišli su na zanimljivo otkriće u jednom stanu u centru metropole.

Od 31-godišnjeg dilera su, naime, osim opijata, zaplijenili još i tzv. 'lude' gljive sa psilocibinom, a u stanu su pronašli i zmije, otrovne i neotrovne te guštera, zmijski otrov...

Policijska uprava Zagrebačka

Policijska uprava Zagrebačka

Policijska uprava Zagrebačka

Policajci su obradom utvrdili da je 31-godišnji mladić na, još uvijek neutvrđen način, a sve radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine marihuane i gljiva koje sadrže psihoaktivnu tvar psilocibin, a nabavljao je i MDMA. Sve je to skrivao i prepakiravao u stanu iz kojeg je drogu dalje dilao krajnjim korisnicima.

U pretrazi stana policajci su od njega oduzeli 398,2 grama marinuane pakirane u dvije staklenke i tri paketića. Od njega je zaplijenjeno i 404 grama sušenih gljiva koje je pohranio u svije plastične kutije, a 'nanjušili' su i 25 grama ekstrakta konoplje.

Kriminalisti su našli i neznatnu količinu MDMA te dvije ručno motane cigarete s mješavinom duhana i marihuane.

Policijska uprava Zagrebačka

Policijska uprava Zagrebačka

Policijska uprava Zagrebačka

Za razliku od opijata koje su očekivali da će pronaći, kriminalisti su se iznenadili ostatkom otkrića - u oko su im upale dvije zmije otrovnice koje je pod nadzorom viših veterinarskih inspektorica, izuzeo voditelj terenske službe skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba i zoologa zagrebačkog Zoološkog vrta. Navodno su mu oduzete kobra, čegrtuša i piton te jedan gušter, 27 staklenki, dvije inzulinske šprice i jedna epruveta ispunjena zmijskim otrovom. Životinje su izuzete i nalaze se u karanteni.

Rezime kriminalističkog istraživanja je uhićenje 31-godišnjeg dilera i zmijoljupca koji je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dostavljena kaznena prijava.

Osim što se i dalje pokušava locirati opskrbljivač drogom, velika je nepoznanica i odakle mu zmije i koja mu je bila namjera s njima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:35