DRAMA TRAJALA DO PET UJUTRO

FOTO: ZAVRŠILO OPSADNO STANJE U OPUZENU, POLICIJA SVLADALA PSIHIČKI RASTROJENOG MUŠKARCA! Dignuo kuću u zrak i izrezao policijskog inspektora

    AUTOR:
    • Stanislav Soldo

  • OBJAVLJENO:
  • 16.09.2018. u 21:38

Denis Jerković / HANZA MEDIA

U ponedjeljak rano ujutro završila je trinaestosatna drama koja je uznemirila Opuzen, posebno stanovnike u ulici Put Zlatinovca koji su bili evakuirani iz svojih kuća zbog eksplozije

U Opuzenu se u nedjelju navečer odvijala prava drama, a muškarca koji je raznio kuću i ranio policajca, policija je svladala tek jutros oko 5 sati.Muškarac je zadobio opekotine većeg dijela tijela te je upućen na obradu u KBC Split.

Poput scena iz horor filmova, duševno rastrojeni muškarac (49) plinskom bocom dignuo je u zrak svoju kuću te je nakon toga oštrim kosirićem ozlijedio policijskog inspektora izrezavši ga po rukama. Za pretpostaviti je da se policajac branio kada je ovaj na njega nasrnuo pa je dobio posjekotine po rukama, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što je dignuo kuću u zrak, popeo se na krov, koji se nije urušio unatoč tome što je satima stajao na njemu vitlajući sa sjekirom u rukama, dok je ostatak kuće gorio.

 

Ozlijeđeni policajac je nakon ukazane prve medicinske pomoći u Metkoviću helikopterom upućen na bolničko liječenje u KBC Split. Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, zadobio je teške tjelesne ozlijede i posjekotine na obje ruke, ali je izvan životne opasnosti.

Pola grada Opuzena u nedjelju navečer bilo je blokirano, a ulica Put Zlatinovca iseljena i bez struje. Muškarac je otprije poznat susjedima i stanovnicima Opuzena po svom ekscesnom ponašanju i duševnom rastrojstvu. Navodno je ne tako davno istukao jednu ženu.

Denis Jerković / CROPIX
 

Policajci su s njim pregovarali nekoliko sati i uvjeravali ga da siđe, a vatrogasci su pokušavali držati požar pod kontrolom da se ne proširi na susjedne kuće.

Riječ je o Radomiru Šimoviću, koji je i prije pravio probleme susjedima svojim ispadima. Smetalo mu je sve i svašta, mislio je da ga prate i prisluškuju, rekli su stanovnici ulice Put Zlatinovca, vidno uzrujani i uznemireni. Njihova mirna i tiha ulica u nedjeljno poslijepodne postala je pravo bojno polje.

Denis Jerković / CROPIX
 

- Sve je počelo zbog dječjeg rođendana u susjedstvu. Djeca su se veselila a njemu je to smetalo. Vikao je na njih i vrijeđao. Najviše mu je zasmetalo ispaljivanje konfeta, pa je prijeteći i negodujući rekao da u njega djeca pucaju. Kada su vidjeli da stvar izmiče kontroli susjedi su pozvali policiju koja je ubrzo došla. Muškarac se zatim zabarikadirao u kuću da bi se ubrzo osjetio miris plina kojega je pustio unutra. Policija je na svu sreću uspjela evakuirati ljude iz obližnjih kuća prije eksplozije, pa se nikome ništa nije dogodilo.

Denis Jerković / CROPIX
 

Od siline eksplozije kuća se prepolovila i izgorjela, a duševno rastrojeni muškarac opečen po tijelu uspio se popeti na jedan dio krova, točnije betonske ploče, po kojoj se prošetavao s oštrim predmetom u rukama. Uzaludni su bili pokušaji policajaca da ga privole da siđe.

- Svi su olako shvaćali ovaj problem, ističe prvi susjed Jure Stanić, koji je sa Šimovićem imao i najviše problema. Odvezu ga na psihijatriju, bude neko vrijeme, vrati se, nitko ne kontrolira uzima li terapiju. Uzeo je karton od svog obiteljskog liječnika, nije bio ni pod kakvim nadzorom. Sve institucije, osim policije, zakazale su u ovom slučaju. Policija je jedina odrađivala svoj posao. Kad on napravi nered, policija ga privede, a sudac za prekršaje oslobodi i tako ukrug dođemo do ovoga što se dogodilo, kazao je Stanić.

Denis Jerković / CROPIX
 

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo