SNIMKE HAPŠENJA

FOTOEKSKLUZIV JUTARNJEG: SPEKTAKULARNA AKCIJA POLICIJE Kako su uhićeni provalnici u Lovrenov stan: Prolaznici su uočili mladića kako leži na cesti

 

Zagrebačku Radničku cestu, točnije zonu oko kućnog broja 20, u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima preplavili su policajci u civilu, a prizor mladića koji je ležao na cesti prolaznicima je, kako nam prepričavaju, bila asocijacija da je netko na ulici umro pa se čeka Hitna i policijski očevid.

Provala na Bukovcu

Međutim, nitko nije izgubio život, nego je ležeći muškarac bio netom uhićen s lisicama na rukama. Rezime policijske akcije, prema prvim informacijama, su uhićene četiri osobe između 25 i 33 godine koje se, neslužbeno doznajemo, dovode u vezu s provalničkim akcijama po metropoli. Iako se špekuliralo da ih se sumnjičli i za provalu u stan Deanu Lovrenu iz sredine lipnja na Bukovcu, takva je informacija demantirana.

Lisice na rukama

- Pogledala sam kroz prozor i vidjela čovjeka kako leži na travi u parkiću. Odmah sam išla zvati 112 da me spoje s Hitnom pomoći. Idući pogled kroz prozor bio je kako dvojica muškaraca dižu tog čovjeka koji je ležao, a koji je na rukama imao lisice. Opet sam zvala 112 ne bih li im rekla još i to pa su mi rekli da je u tijeku policijsko postupanje. Ubrzo je u kadar “pao” još jedan dečko u crvenoj trenirci kojeg su također odveli u policijski automobil - prepričava za Jutarnji list jedna od stanarki zgrade koja, pojašnjava, uhićene mladiće nikada prije nije vidjela. Drugi stanovnik Radničke otkriva nam kako policija cijeli ponedjeljak te utorak dežura pred jednim stanom u ulazu ispred kojeg se dogodilo uhićenje te da nitko ne zna tko je zapravo vlasnik stana.

- Taj stan se često iznajmljuje. Zna kroz njega prodefilirati šarolik spektar raznih osoba koje se, dok izlaze iz zgrade, okreću te pogledavaju gleda li ih tko. Očito su te mladiće, za koje ne znamo jesu li u stanu i spavali ili samo skrivali tajne koje potječu, očito, iz nekog kaznenog djela, policajci dulje vrijeme pratili. Samo privođenje sam vidio tek pred sam kraj jer su dečke utrpali u neobilježene policijske aute. Jedan od njih se opirao jer je naslutio da je to kraj njegovoj slobodi - zaključio je drugi stanar zgrade.

Nadzorne kamere

U zgradi, kao i na samim okolnim zgradama, nalaze se nadzorne kamere, tako da se ne isključuje mogućnost da bi snimke s njih mogle poslužiti istražiteljima kao dokaz u istrazi.

Podsjetimo, hrvatskom nogometnom reprezentativcu te zvijezdi Liverpoola sredinom lipnja pod okriljem noći lopovi su provalili u dvoetažni stan za Gornjem Bukovcu iz kojeg su mu ukrali novac i zlato veće vrijednosti. Za Sportske novosti reprezentativac Dejan Lovren je tada izjavio da je u vrijeme provale bio u svojem stanu, ali da nije čuo ništa.

- Nisam čuo apsolutno ništa, kao da su mi nešto ubacili u stan da čvrsto zaspim. Mogli su mi kidnapirati djecu, a ja to ne bih uopće primijetio - rekao je zabrinuto nakon provale Lovren izražavajući čuđenje da “ne zna što bi bilo da se tijekom pljačke slučajno probudio i zatekao provalnike”. Inače, i 2010. godine nogometaš je bio laka meta lopovima koji su također opustošili stan, ali mu i ukrali automobil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:12